Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета

...
Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета
Коментари Харесай

Потвърдено е задържането на обвиняем за наркоразпространение

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с П. П., бе доказано от Апелативния съд и влезе в законна мощ. Лицето е било привлечено в качеството на обвинен за това, че през интервала 18.-29.06.2023г. в гр. Русе държал без съответно позволение за разпространяване високорискови наркотични субстанции – марихуана към 77 грама, на обща стойност 462 лева, от която продал 50 грама на С. Й.

Възраженията на отбраната против най-тежката мярка за неотклонение са били свързани с чистото правосъдно минало на П. П., трудовата му ангажираност и оказаното подпомагане за откриване на обективната истина.

Според въззивните магистрати, Окръжен съд - Русе е постановил закономерен правосъден акт. Безспорно е било налице обосновано съмнение, че лицето е направило закононарушението, което е с висока степен на социална заплаха. Това събитие съчетано с тежестта на плануваното наказване (от 2 до 8 години отнемане от независимост и глоба), са сочели на съществуваща действителна заплаха П. П. да се укрие или да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на него бе взета по-лека мярка за неотклонение. Изложените от отбраната доводи не са изключили тази заплаха.

Определението на Окръжен съд – Русе е доказано напълно и към този момент е в законна мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР