Определението на Народния съд като необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“

...
Определението на Народния съд като необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“
Коментари Харесай

Красимир Янков защити Жаблянов: Позицията му за Народния съд е и на БСП

Определението на Народния съд като „ належащо и неизбежно военновременно правораздаване “ е позиция на Българска социалистическа партия, а освен на Валери Жаблянов. Това разгласи в ефира на тв Европа аленият народен представител Красимир Янков.

Изречението е било извадено с аргумента, че по време на съвещанието на Националния съвет, на което е обсъждана въпросната декларация за Луковмарш, не е била дискутирана позицията на Българска социалистическа партия за Народния съд. Това обаче не значи, че партията е трансформирала позицията си за Народния съд. Тоест определението му като „ належащо и неизбежно военновременно правораздаване “ е на цялото Българска социалистическа партия, а освен на Валери Жаблянов. Корнелия Нинова разгласи, че партията застава зад Валери Жаблянов, напомни Красимир Янков.

" „ Никой до този миг в Българска социалистическа партия не е имал причини против самото изречение “, сподели Янков.

По думите на червния народен представител „ няма причини против този текст, които да са изложени в хода на полемиката в Българска социалистическа партия ".

Изявлението на Българска социалистическа партия, в което те назовават Народния съд " неизбежно и належащо военновременно правораздаване " беше част от позицията на социалистите за провеждането на Луковмарш. Автор на текста беше към този момент някогашният зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов.

Скандалът към това определение на Народния съд докара до гласуването в Народното събрание за отстраняването на Жаблянов от поста му предходната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР