Определени пенсионери може да получат почти двойно увеличение. Служебното правителство

...
Определени пенсионери може да получат почти двойно увеличение. Служебното правителство
Коментари Харесай

Внимание, пенсионери! Вдигат почти двойно пенсиите на част от вас

Определени пенсионери може да получат съвсем двойно нарастване. Служебното държавно управление предлага всички пенсионери с инвалидни пенсии, на които е избрана непозната помощ в ТЕЛК решението, да имат право на добавка в размер 75% от обществената пенсия за напреднала възраст.
Това планува импортирания в Народното събрание проектобюджет на Държавното публично обезпечаване за тази година, съобщи БНР.
Към момента, добавката за непозната помощ от 75 на 100 от обществената пенсия за напреднала възраст Национален осигурителен институт изплаща единствено на пенсионерите с трайно понижена продуктивност над 90 на 100. Новото предложение е обвързано с промените в наредбата за здравната експертиза в действие от 31 януари тази година. С тях са позволи в избрани случаи при хората с психологични болести, непознатата помощ да се дефинира и при по-нисък %. При децата непозната помощ, поради спецификите на болестта, също може да се дефинира при по невисок % на увреждане.
Поради това и с цел да се защитят правата на хората в една от най уязвимите обществени групи е препоръчано изменението, което ще разшири броят на тези, които ще получават добавката. След осъвременяването на пенсиите с 12% от 1 юли, обществената пенсия за напреднала възраст ще доближи 276.64 лева Съответно добавката 75 на 100 от нея ще бъде 207,48 лева
С бюджета на публичното обезпечаване се предлага и друга смяна – обществената пенсия за напреднала възраст за навършили 70 години да се отпуска при приход, който се обвързва с линията на беднотия, а не с обезпечения най-малък приход, както е в момента
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР