Оправдаха се очакванията за дъжд и днес в страната. Ето

...
Оправдаха се очакванията за дъжд и днес в страната. Ето
Коментари Харесай

Най-много дъжд валя в Кюстендил, времето остава без промяна

Оправдаха се упованията за дъжд и през днешния ден в страната. Ето и падналите превалявания от нощес до 18.00 ч. през днешния ден - най-вече валя в Кюстендил - 12 литра на квадратен метър, 11 - в Плевен и Ловеч, в София - 7 литра. Времето остана и хладно за втората половина на април с температури в по-голямата част от страната едвам сред 9 и 14 градуса.

През идващото денонощие още веднъж ще е облачно, преваляванията ще продължат и на доста места ще са обилни. В областите с сигнален жълт код се чакат сред 25 и 35 л/кв.м.

През деня в обособени региони ще има и гръмотевици; вероятни са и градушки. Минималните температури ще са най-вече сред 4° и 9°, само че дневните ще се намалят и оптималните ще са сред 8° и 13°. До вечерта дъждът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще спре.

В планините също ще вали, като границата сред дъжд и сняг ще е на надморска височина към 1500 метра.На места преваляванията ще са обилни, в обособени региони ще има и гръмотевична активност. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, по най-високите елементи от североизток. Температури в курортите - към 3-4 градуса, на Алеко малко под нулата.

И в останалата част от Балканите превалявания ще продължат, по-значителни ще са тук-там в южната половина от полуострова. Времето в Централна и по-голямата част от Източна Европа също ще е най-вече облачно, на доста места с валежи от дъжд. Дъждовно ще бъде и на Апенинския полуостров, където температурите ще са по-ниски от нормалните. В Северна Европа ще бъде най-вече слънчево, на Скандинавския полуостров - и топло за сезона.

А у нас през съвсем цялата последваща седмица времето ще е по-често облачно и с краткотрайни и слаби валежи. В сряда ще има повече слънце и оптималните температури ще стартират да се покачват. В четвъртък ще е съвсем без превалявания, само че в петък тук-там в Западна България още веднъж ще превали дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР