Ръководство за читателя за „Уелнес: роман“, избран от книжния клуб на Опра

...
Опра Уинфри избра Уелнес: роман“ от писателя на бестселъри на
Коментари Харесай

Опра Уинфри избра „Уелнес: роман“ от писателя на бестселъри на Ню Йорк Таймс Нейтън Хил за най-новия си книжен клуб изберете.

„Уелнес: Роман“ разглежда 20-годишна връзка между Елизабет и Джак, от първата им среща като самотни студенти в Чикаго през 1993 г. до бурния им брак през 2014 г.

< p>Въпросите, темите за дискусии и други материали, които следват, имат за цел да подобрят груповия разговор за любовната история на Хил, който изследва начините, по които науката, изкуството, религията и културата оформят историите, които хората разказват на себе си - и един на друг - и следователно оформят реалностите в който живеем.

OprahDaily.com.

Купете по-долу, за да прочетете. Предпочитате да слушате? Audible предлага 30-дневна безплатна пробна версия в момента.

„Уелнес: Роман“ от Нейтън Хил

$21 в Amazon

$14,99 в Amazon

Ръководство за групи за четене от Нейтън Хил

Въпроси и теми за дискусия

1. Били ли сте някога под ефекта на плацебо - в медицински или друг контекст? След като прочетете „Уелнес“, можете ли да погледнете назад към определени събития, решения или промени, които са се случили в живота ви, и да отдадете тези промени единствено на вярата?

2. Теорията за любовта на д-р Санборн е едно от обясненията защо Джак и Елизабет са били привлечени един от друг (включително въпросника за интимност, който Елизабет използва на първата им среща). Сещате ли се за някакви други теории или обяснения — от психологията, популярната култура или други традиции/системи — за това как се развива връзката им?

3. За кои от уелнес тенденциите, споменати в книгата (диетите и добавките на Бенджамин; неуспешните тренировки на Джак; различните лечебни отвари на Елизабет и Лорънс и т.н.), сте чували или в които сте участвали? Постигнаха ли желания ефект? Вярвате ли сега и вярвахте ли тогава, че продуктът(ите) или техниката(ите) „работят“?

4. Вярвате ли, че Елизабет и Джак са сродни души? Вярвате ли, че вярват, че са? Как тяхната собствена версия на тяхната любовна история се променя с времето?

5. Когато Елизабет и Джак обсъждат брака на първата си среща, тя казва: „Казват, че бракът е труден, но ми се струва, че ако е толкова труден, вероятно го правиш погрешно“ (стр. 36). Ако някой й беше казал това по-късно в романа, десет години след срещата им, какво мислите, че би казала тя – дали „го правят погрешно“ поради своите предизвикателства?

6. Какво мислите за обяснението на Тоби защо е изял първата оборотна ябълка, когато Елизабет е опитала върху него експеримента с маршмелоу? Какво разкрива този обмен относно предположенията, които правим от научни експерименти, дори когато резултатите са „статистически значими“?

7. Обсъдете "разплитането" на Елизабет в магазина за хранителни стоки. Случвало ли ви се е подобно нещо? Кои стресори, на които е реагирала, изглеждат уникални за настоящия момент от романа и кои са по-универсални за майчинството/родителството?

8. Кейт и Кайл изглежда „диагностицират“ проблемите в брака на Джак и Елизабет доста бързо в Клуба. Защо мислите, че са били толкова слепи за своите опозиционни, способстващи качества? Мислите ли, че са знаели тези истини през цялото време?

9. Как можеше да се развие изкуството на Джак, ако той не беше ходил в училище по изкуства, където се запозна с много по-комерсиален и интелектуален подход към изкуството от това, което научи от Ивлин?

10. Има ли произведения на изкуството, които, подобно на американската готика за Джак, предизвикват определени лични спомени или идентичност за вас? Ако е така, кои части и защо?

11. Джак тълкува историята на ландшафтното изкуство — особено на равнините — в смисъл, че „нещата, които смятаме за красиви, са само нещата, които са били изобразени красиво. И ако не е изобразено, не се вижда. Никога не влиза във въображението. се превръща в нищо“ (стр. 209). Как се проявява това в собственото му изкуство, тъй като представя (или не) скръбта и вината му за смъртта на Ивлин? Дали неговият непредставителен стил прави паметта на Ивлин повече или по-малко „нищо“? Помислете за изображенията, поставени в романа, предназначени да илюстрират изкуството на Джак.

12. Предците на Елизабет използват различни тактики, за да напреднат в бизнеса - най-вече манипулация. По какви начини тези мъже въплъщават тежкото положение на Америка? Различава ли се работата им от пейзажистите, на които Джак гледа?

13. Как се пресичат изкуството и науката в романа? Помислете за стратегията и мотивите зад не-снимките на Джак и креативността на плацебо експериментите на Елизабет в Wellness.

14. Каква е разликата между твърденията, в които вярва Корпусът на общността на Бранди и плацебо работата на Елизабет в Wellness?

15. Как се променя и трансформира град Чикаго в течение на книгата? Какво вдъхновение черпят Джак и Елизабет от това място, където са емигрирали, за да прекъснат връзките си с родните си градове?

16. Бенджамин прогнозира, че интернет – по-специално хипертекстът – ще освободи читателите „от хегемонията на книгата“ (стр. 311); в интернет, "няма пазач. Няма господар, който да ви казва какво да правите. Вие избирате своя собствен път през историята, навигирате в море от информация, изграждайки лично значение от голямо съзвездие от значения" (страница 312). Дали романът предполага, че това е вярно, или хората правят големи значения на живота си дори без интернет? В какви форми и медии се разгръщат тези истории и как са оформени от интернет? Помислете за навлизането на Джак във фотографията и опита на Лорънс да потърси връзка след диагнозата му рак.

17. Защо Джак е толкова обезпокоен, когато вижда, че теориите за изкуството и обществото, на които той е предписвал като млад, са били възприети от баща му в неговите издания във Facebook?

18. Какво търси Лорънс във Facebook? Какво можеше да се случи по различен начин, ако той не беше срещнал Джак на платформата, не беше се сприятелил с него и след това не беше бил приятел от него?

19. Какво мислите, че наистина се е случило с Евелин в нощта, когато тя почина - кой е "виновен", Рут или Джак? Дали тя сякаш пророкува собствената си смърт?

20. Помислете за отражението на Джак върху татуировката му — и природата на себе си: „Той осъзна, че настоящото му аз — което му се струваше доста стабилно и подходящо и повече или по-малко вярно — не беше по-истинско от по-младото му аз. Някой ден щеше да се появи друг човек , напълно непознат, и около него ще се появят нови приятели и ще се появи нов град, ще се появят нова съпруга и нов син и ще бъдат изцяло ново семейство" (страница 408). Как Елизабет и Джак са напълно различни в края на книгата? Кои части от тях остават същите?

21. Въпреки че имат много различно материално възпитание, Джак и Елизабет изглежда играят сходни емоционални роли в семействата си - особено по отношение на начините, по които майката на Джак и бащата на Елизабет се справят (или не успяват да се справят) със собствената си несигурност. Как се изпълняват тези роли в техния брак, в професионалния им живот и като родители? Какви механизми за справяне си представяте, че развива Тоби в отговор на личността на родителите си? Помислете за размисъла на Елизбет: „Оказа се, че това е най-свирепото и най-нараняващото нещо в това да си родител: не просто да се изправяш лице в лице с всичките си собствени недостатъци и неадекватности, но и да виждаш тези недостатъци въплътен във вашето дете" (стр. 175).

22. Какво беше въздействието от научаването на повече за миналото на Джак и Елизабет по-късно в романа, за разлика от началото? Как биха могли да бъдат различни впечатленията ви от тях, ако познавахте историите им от детството по-рано?

23. Според вселената на Minecraft на Тоби, „Диамантът беше най-силното нещо, което съществуваше, разбира се, но понякога измислените неща [нетерин] бяха дори по-силни“ (страница 589). Къде тази идея се оказва вярна в романа - и във вашия житейски опит? Какво подсказва това за стойността както на изкуството, така и на плацебо ефекта в подкрепа на нашите човешки слабости?

Предложено допълнително четене

Гордост и предразсъдъци от Джейн Остин

Кръгът от Дейв Егърс

Брачният заговор от Джефри Югенидис

Съдби и ярости от Лорън Гроф

Никсът от Нейтън Хил

Hello Beautiful от Ан Наполитано

The Overstory от Ричард Пауърс

Hope от Андрю Ридкър

Normal People от Сали Руни 

Lake Success от Гари Щейнгарт

Ангажимент от Мона Симпсън

Казвам се Луси Бартън от Елизабет Страут

Макара със син конец от Ан Тайлър

Утре, и утре, и утре от Габриел Зевин

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР