Опозиция и управляващи в нов спор за това трябва ли

...
Опозиция и управляващи в нов спор за това трябва ли
Коментари Харесай

Взаимни обвинения и пълен разнобой по темата Украйна у нас

Опозиция и ръководещи в нов спор за това би трябвало ли да изпратим военна поддръжка към Украйна

Бившият министър председател Бойко Борисов съобщи, че има експорт на оръжие, което разгневи властта, съобщи

В същото време военната тематика стана причина за пресечен огън сред партиите в обединението. А министър председателят Кирил Петков разгласи във Фейсбук, че открива обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление за закупуване на муниции.

Според партиите в обединението решението за това какво въоръжение да се изпрати зависи напълно от Народното събрание.

„ Институция, която би трябвало да даде мандат на Министерски съвет във връзка с това какво съответно ще се изпрати. Трябва да има съответен дебат”, изясни Балабанов.

Остава неразбираемо по кое време и дали ще се осъществя предложение на премиера Петков - българска делегация, показана от сътрудниците в ръководството, да пътува до Украйна, с цел да вземе осведомено решение.

„ За да уверим с очите си какъв брой заплашителен е пъкълът там. Колегите от Българска социалистическа партия още разсъждават по тематиката. Не знам кого ще пратят? Ще пратят ли някого на тази делегация?”, сподели още Балабанов.

Проблемите пред ръководещата коалиция станаха причина за рецензия от някогашния министър председател - Бойко Борисов.

„ Президентът Зеленски ясно сподели – „ Да отиват единствено тези, които имат какво да му оказват помощ, а не за сълзливи селфита”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов упрекна Българска социалистическа партия, които са твърдо срещу изпращането на оръжие.

„ Ние и в този момент даваме доста оръжия, само че подмолно, скрито, в прорез с всичко, което обещаваха от „ Продължаваме Промяната ". Оръжейните ни фабрики работят на цялостни обороти. Точно продукцията, която употребяват в Украйна. Неслучайно Българска социалистическа партия мълчат, това стана с техен автограф. Това е лицемерие и те би трябвало да си отидат”, безапелационен бе той.

Тези думи провокираха вицепремиера Корнелия Нинова, която написа във Фейсбук „ Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, надали в този момент натискът върху държавното управление от външни сили щеше да е толкоз огромен. И къде видя товарителници за Украйна? ", попита тя.

„ Има два полета за летище Режов в Полша, които са за експорт на 630 000 милиметрови изстрели. Предполагаме че тези оръжия са стигнали до Украйна ", сподели Христо Гаджев, народен представител от ПГ на ГЕРБ.

На този декор последва апел.

„ Парламент,президент, министър председател, Министерски съвет - би трябвало да сме единни в такава обстановка тъй като не би трябвало да сме безучастни”, прикани Балабанов.

А съдружните искри бяха подплатени с думите на Нинова:„ Първите мъже в страната не стопираха да приказват единствено за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, приход? Загрижили се за международния ред, без грам грижа за личния си народ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР