Опозиционният Национален алианс изпреварва с 3,6 пункта Републиканския алианс около

...
Опозиционният Национален алианс изпреварва с 3,6 пункта Републиканския алианс около
Коментари Харесай

Опозиционният алианс в Турция изпреварва партиите около Ердоган

Опозиционният Национален алианс изпреварва с 3,6 пункта Републиканския алианс към президента Реджеп Тайип Ердоган, демонстрира изследване на организация О Ер Дже (ORC), представено от осведомителния уебсайт Хаберлер.

Анкетата е била осъществена в 41 от 81 окръга на страната измежду 3540 интервюирани, на които е бил подложен въпросът за кого биха дали своят вот, в случай че изборите бяха тази неделя.

Според резултатите Националният алианс на опозиционните Народнорепубликанска партия и " Добра партия " получава поддръжка от 40,2 % против 36,6 % за Републиканския алианс на ръководещата Партията на справедливостта и развиването и нейния съдружник - Партията на националистическото деяние.

Хаберлер отбелязва, че О Ер Дже е организацията, чиито социологически анкети дадоха най-точни резултати преди президентските избори през 2018 година

Новото допитване демонстрира, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) остава първа политическа мощ в Турция с поддръжка от 28,4 на 100. Тя е следвана от най-голямата опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия (НРП), която има поддръжката на 23,2 на 100 от жителите. Трета е " Добра партия " със 17 % поддръжка, четвърта е прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) с 9,1 %, а Партията на националистическото деяние (ПНД) събира 8,2 на 100 от гласовете в допитването.

Партията на бъдещето на някогашния министър председател Ахмет Давутоглу и партия ДЕВА на някогашния вицепремиер по икономическите въпроси Али Бабаджан имат надлежно 3,2 и 2,7 % поддръжка, а Партия на щастието е с 1,5 %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР