Опозиционната във Великобритания Лейбъристка партия обяви, че възнамерява да гласува

...
Опозиционната във Великобритания Лейбъристка партия обяви, че възнамерява да гласува
Коментари Харесай

Британските лейбъристи искат предсрочни избори

Опозиционната във Англия Лейбъристка партия разгласи, че има намерение да гласоподава срещу каквато и да било договорка за овакантяване на Европейски Съюз, подписана от консервативното държавното управление на премиера Тереза Мей, и загатна, че е подготвена за нов референдум за "Брекзит ". Лейбъристите организират партийна конференция от 23 до 26 септември в Ливърпул. Главната тематика е неуспехът на министър председателят Тереза Мей при договарянията с Европейски Съюз.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин съобщи, че няма да разреши на Тереза Мей да рискува бъдещето. Той прикани за предварителни избори в страната. Партията е уверена, че това е единственият излаз от задънената улица, в която Англия се вкара сама.
Има и по-радикални оферти. Както написа "Файненшъл таймс " 86% от лейбъристите поддържат концепцията за втори референдум за "Брекзит ". И това може да се случи, в случай че те вземат властта.
"Аз не приканвам за още един референдум. Смятам, че най-хубавият излаз от обстановката са предварителни избори. И ние сме подготвени за тях ", съобщи Корбин. Той обаче акцентира, че в случай че на конференцията, която приключва през днешния ден, бъде признато решение за нов референдум, той няма да го пренебрегва, а ще работи по този начин, както е решило болшинството.
Киър Стармър, представител на партията по въпросите на "Брекзит ", загатна, че лейбъристите са отворени по въпроса за насрочването на нов референдум. "Всички признават, че договарянията вървят зле и като че ли отиваме към неприятна договорка или дори без договорка ", сподели Стармър по Би Би Си.
"Ние, Лейбъристката партия, ще гласуваме срещу неприятна договорка или ще гласуваме против "без договорка ", тъй като това не е положително за нашата страна, нито е това, за което хората гласоподаваха ".
Лейбъристите са огласили шест условия, на които би трябвало да дава отговор съглашението за разлъка с Европейски Съюз, измежду които са запазването на здрави връзки със съюза в бъдеще и оставането на Англия в единния пазар и митническия съюз. По този мотив Стармър сподели, че Мей е на път да не извърши тези условия.
Лейбъристите може да изиграят решаваща роля за одобряването или отхвърлянето на съглашението с Брюксел за развода, отбелязва Ройтерс. Мей разполага с работно болшинство от едвам 13 гласа в 650-местната Камара на общините, само че предишния месец един някогашен младши министър сподели, че 80 консерватори ще гласоподават в Народното събрание срещу съглашение, учредено на постулатите от Чекърс.
Делегатите на лейбъристката конференция ще гласоподават по въпроса за възможното насрочване на нов референдум за "Брекзит ", ако Мей не успее да прокара своя проект в долната камара на Народното събрание. "Въпросът който да бъде заложен (на референдума), е отворен, тъй като още не знаем събитията, в които ще се озовем ", сподели пред Би Би Си Киър Стармър.
В същото време английското държавно управление утвърди новата имиграционна тактика, към която ще се придържа след напускането на Европейски Съюз, съгласно която жителите на Европейски Съюз няма да получат предпочитано право за влизане на английска територия.
Твърдите английски бранители на "Брекзит " и техните печатни органи се пробват за следващ път да заблудят публичното мнение в страната за напускането на Европейски Съюз, написа английският в. "Гардиън " в публицистична публикация. Една от многото неистини по-рано бе: че напускането на Европейски Съюз ще значи огромни вложения в английското опазване на здравето. Новата неистина е, че Англия към този момент има единствено два избора - сред никакво съглашение с Европейски Съюз и съглашение за свободна търговия, сходно на това с Канада, подписано в последния миг.
Истината обаче е друга: Лондон разполага с време, с цел да направи това, което реши, както и с голям брой разновидности - от никакво съглашение, до оставане в Европейски Съюз. Време е да се мисли по-трезво.
В нито един миг от дебата твърдите поддръжници на напускането на Европейски Съюз не споделиха какво желаят да съставлява "Брекзит " - всичко, което те предложиха, бяха лъжливи лозунги и цинични обиди, разяснява в. "Гардиън ". Едва тези дни това се промени малко, откакто предлагането за съглашение за свободна търговия беше разказано допълнително елементи. То съдържа лист от области, за които се подразбира, или непосредствено се споделя, че следва да бъде стеснен държавният надзор. Документът планува една Англия, в която заплатите, сигурността на работните места, налозите и публичните разноски ще бъдат понижени, като метод за конкуренция с Европейски Съюз, предизвестява в. "Гардиън ", отбелязвайки, че измененията може да обиден правата на служащите, стандартите за произвеждане на храни, отбраната на околната среда и на персоналните данни. Платеният отпуск може да стане част от предишното, а националната система за опазване на здравето освен няма да получи спомагателни средства, а може и да приключи съществуването си.
Извън военно време Лейбъристката партия рядко е получавала по-добра опция да приказва от името на страната в сериозен миг, акцентира "Гардиън ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР