Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ организира рехав протест с искане за оставката

...
Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ организира рехав протест с искане за оставката
Коментари Харесай

Рехав протест на ВМРО-ДПМНЕ срещу правителството на Заев


Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ провежда рядък митинг с искане за оставка та на премиера Зоран Заев поради „ тайните договаряния ” със София, съобщи БГНЕС.

Лидерът на партията Християн Мицкоски съобщи, че в този исторически миг се взема решение „ бъдещето на нашите деца и внуци ” и за следващ път се разгласи против подписания с България Договор за другарство и добросъседство.

„ Това не е и в никакъв случай няма да бъде контракт, който ще вкара Македония в обединена Европа и ще я направи част от европейското семейство. Напротив, това е инструмент на тези, които са вътре, с цел да тероризират непрестанно македонския народ и македонския нация и македонската страна ”, съобщи Мицкоски.

Той даде обещание, че постигнатите договорености с България няма да бъдат зачитани от ВМРО-ДПМНЕ , когато дойдат на власт.

„ Ние можем да заявим следното, че нито един контракт, нито един меморандум, нито един анекс, нито един нов контракт няма да бъде приет от бъдещото държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ “, закани се Мицкоски и добави, че „ няма да правят отстъпка ни на йота от езика, идентитета и всичко, което ги прави разнообразни от нашия източен комшия “. Той предизвести също по този начин, че „ в случай че някой, без значение дали е министър или министър председател, дръзне да се откаже от тези атрибути и македонското малцинство в нашия източен комшия, бъдещото държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ няма желание да го съблюдава “.

Мицкоски упрекна премиера Зоран Заев в непредвидливост и сервилна политика и го назова „ политически дилетант ”.

От ВМРО-ДПМНЕ упрекнаха държавно управление то, че води секрети договаряния със София, с цел да бъде преодоляно българското несъгласие и да стартират договарянията за участие в Европейски Съюз.

БГНЕС напомня, че антиправителствената и антибългарската изразителност на ВМРО-ДПМНЕ се изостри след даденото от Зоран Заев изявление за организация БГНЕС и го упрекна, че „ алените линии не бяха преминати, а изтрити ”.

По време на митинг в края на предходната седмица последва истерично изказване, че “този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония ”, а в речта си Мицкоски употребява най-различни обиди против България и “нейното фашистко минало ”, за което трябвало българите да паднат на колене.

Днешният митинг в Скопие беше малочислен, а присъстващите издигнаха партизански лозунги. Те носеха плакати в комунистически дух с апел „ Оставка на Заев, независимост на народа “. И този път на митинга имаше плакати с цитати на Ленин за едрия капитал и битката против фашизма. Част от митинг иращите вееха флагове със звездата от Вергина, което не би трябвало да се употребява в страната, според Преспанския контракт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР