Опозиционната молдовска партия Шор обвини полицията, че е фалшифицирала предявените

...
Опозиционната молдовска партия Шор обвини полицията, че е фалшифицирала предявените
Коментари Харесай

Молдовската опозиция обвини полицията в нарушения по изборите

Опозиционната молдовска партия " Шор " упрекна полицията, че е фалшифицирала предявените обвинявания за подкупване на гласоподаватели по време на изборите в Гагаузия. Това обявиха от пресслужбата на партията. Изявлението бе направено по отношение на обиските в нейните офиси, след които началникът на Главния полицейски инспекторат на Молдова Виорел Чернауцану сподели видеоматериали.

" Това е следващият фалшификат, аматьорско зрелище на Чернаутану и неговите създатели от Министерство на вътрешните работи. С помощта на този на ниска цена фалшификат бандитите, маскирани като " прислужници на закона ", желаят да оправдаят незаконните си действия, осъществени тази заран, когато нахлуха в обиски на членове на партията, правейки вълнения и отнемайки персонални движимости, както и парите на хората ", се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на партията.

По-рано партията " Шор " се обърна към Съвета на Европа, ОССЕ, както и към задгранични наблюдаващи, като упрекна молдовските управляващи в напън и опити за пропадане на изборите за глава на Гагаузия на 14 май. Президиумът на Народното събрание (парламента) на автономията също изиска от молдовските управляващи да спрат натиска върху ЦИК на Гагаузия.

Победители в гласуването на изборите за глава на Гагаузия на 30 април бяха представителите на опозиционните партии " Шор " и Партията на социалистите на Република Молдова Евгения Гуцул и Григорий Узун , които получиха с разлика от единствено 13 гласa по 26 %.
 Молдова заподозря интервенция на съветски сътрудници в локалните избори в Гагаузия
Молдова заподозря интервенция на съветски сътрудници в локалните избори в Гагаузия

Кишинев още веднъж упрекна Москва в интервенция във вътрешните ѝ работи

Президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че изборите са извършени с голям брой нарушавания. Тези дни служители на реда правят обиски в предизборния щаб и измежду деятели на партия " Шор ", които са упрекнати в подкупване на гласоподаватели.

През 2021 г . по сходен метод заместник-председателят на партията Шор Марина Таубер беше отстранена от изборите за кмет във втория по величина град Балти. Тя завоюва 47% от гласовете на първия тур и беше безапелационен любимец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР