Опозиционерът на Кремъл Алексей Навални заяви, че руският президент Владимир

...
Опозиционерът на Кремъл Алексей Навални заяви, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Навални смята, че Путин стои зад отравянето му |

Опозиционерът на Кремъл Алексей Навални съобщи, че съветският президент Владимир Путин стои зад отравянето му, съобщи Ройтерс, като цитира Der Spiegel.

44-годишният Навални припадна в аероплан на път от Томск за Москва на 20 август, откакто пил чай на летището. Самолетът кацна спешно в сибирския град Омск, в чиято болница го сложиха в кома. Няколко дни по-късно той бе превозен в Германия след първична опозиция от страна на Русия, която отпадна след намесата на водачите на Франция и Германия Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Малко по-късно екипът на опозиционера заяви за нови разкрития, съгласно които, създадено за военни цели по руско време. Москва отхвърли тези изказвания. Френска и шведска лаборатории потвърдиха немските заключения.

Миналият месец Навални бе изписан от берлинската болница " Шарите ". 

" Казвам, че Путин стои зад това закононарушение и нямам други версии за случилото се ", заяви Навални пред немското списание.

От Кремъл отхвърлят да са забъркани в случая и прибавиха, че към момента не са им предоставени доказателства.  

" Не изпитваш никаква болежка, само че знаеш, че умираш ", изясни Навални за момента, в който нервнопаралитично вещество е почнало да работи върху него.

Опозиционерът съобщи, че желае да се върне в Русия. " Моята задача в този момент е да бъда смел. Аз не се опасявам ". 

Според непосредствен до Навални ще е необходим още най-малко месец, до момента в който опозиционерът се възвърне изцяло физически. Той добави, че Навални възнамерява да възобнови политическата си активност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР