Опозиционен турски депутат почина, два дни след като получи инфаркт

...
Опозиционен турски депутат почина, два дни след като получи инфаркт
Коментари Харесай

„КРЪВТА Е ПО РЪЦЕТЕ ВИ“: Турски депутат почина след инфаркт по време на реч в Парламента


Опозиционен турски народен представител умря, два дни откакто получи инфаркт и колабира в Народното събрание, до момента в който завършваше тирада, критикуваща политиката на държавното управление по отношение на Израел.

54-годишният Хасан Битмез, член на Народното събрание от опозиционната партия Фелисити (Саадет), умря в градската болница в Анкара, сподели министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа пред кореспонденти в телевизионно изказване.

Възпитаник на университета Ал Азхар в Кайро, Битмез е бил ръководител на Центъра за проучване на ислямския съюз и преди този момент е работил за ислямски неправителствени организации, демонстрира неговата парламентарна биография.

Той е женен и татко на едно дете.

Официалното предаване на Народното събрание сподели по какъв начин Bitmez се срутва на пода, откакто е стоял на подиума преди общото заседание във вторник.

Той подлагаше на критика ръководещата партия на президента Тайип Ердоган за продължаващата търговия на Турция с Израел макар войната в Газа и макар острите риторични рецензии на държавното управление към военните бомбардировки на Израел.

„ Вие позволявате на кораби да отиват в Израел и нахално наричате това търговия... Вие сте съизвършител на Израел “, сподели Битмез в речта си, откакто сложи транспарант на подиума с надпис: „ Убиец Израел; помощник на ПСР “.

„ Вие имате кръвта на палестинците по ръцете си, вие сте колаборационисти. Вие допринасяте за всяка бомба, която Израел хвърля върху Газа “, сподели той пред депутатите по време на дебата по отношение на бюджета на външното министерство за 2024 година



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР