Опитвате ли се да плащате покупките си в супермаркета по-бързо

...
Опитвате ли се да плащате покупките си в супермаркета по-бързо
Коментари Харесай

За нищо на света не слагайте касовите бонове в портфейла си!

Опитвате ли се да плащате покупките си в супермаркета по-бързо и незабавно да сложите чека в портфейла си? Сериозна неточност. И ето за какво.

Вероятно към този момент сте се сблъсквали с сходна обстановка десетки пъти: стоите на опашката на касата, бързате, а купувачът пред вас, наподобява, бърка в портфейла си от епохи, търсейки точната сума. Когато пристигна ваш ред, вие бързо опаковате питателните си артикули, взимате чека и рестото и автоматизирано ги поставяте в портфейла си.

Точно това бранителите на потребителите изрично не предлагат да се прави. И повода е напълно елементарна: в портфейла разписката губи цената си.

Както знаете, чековете се отпечатват върху термохартия посредством нагряване. Това икономисва багра и понижава разноските. Най-големият минус на този способ обаче е, че в топло и тясно затворено пространство в портфейл, текстът върху такава хартия последователно избледнява и изчезва.

Затова бранителите на правата на потребителите поучават да не поставяте получения чек в портмоне небрежно, а да го хвърлите в чантата със закупени артикули. А когато се приберете, изгладете го и го поставете в обособена кутия за касови документи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР