Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни

...
Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни
Коментари Харесай

Борисов видя връзка между купуването на F-16 и шпионския скандал

Опитват се да се слагат на една повърхност връзките ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира по този начин, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво съображение да се свързват едното и другото. Това беше първият коментар на премиера Бойко Борисов за шпионския скандал. Той го направи при започване на държавното съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Премиерът напомни следствия против други знакови съветски олигарси преди години - Майкъл Чорни и Денис Ершов, които " се пробват да вършат планове в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят дружно с, категорично наблягам, партньорски други служби, прави го и Прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този развой. Този развой ще се движи на база на следствието, което тече “, безапелационен е министър председателят.
Борисов счита че всеки може да поддържа който желае - едните религията, други културата, трети Русия, четвърти – Америка. Нещо повече, ние даже с нашия кмет в Казанлък сме взели участие във форума на Копринка ",
„ Едни обичат Америка, други Русия, трети – Европа. Но нашата геостратегическа ориентировка, подкрепена от всички партии, доста преди ГЕРБ да го има, единствено Вътрешна македонска революционна организация го е имало тогава, сме приели пътя Европейски Съюз - НАТО. Нищо срещу нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил в Кремъл и в Белия дом на камината. Има други, които за 3 години нито на едното, нито на другото място. Могат да си създадат анализаторите заключения “, похвали се Борисов.
" Ако знаех, че пазаруването на най-хубавия аероплан ще провокира такава завист, несъмнено въобще нямаше да се занимавам ", съобщи още Борисов.
Премиерът е на мнение, че „ това, че някой си е правил среща си е негова работа и ние не се бъркаме. Това, че има събори и хората пеят съветски песни - си е тяхно право и ние по никакъв метод не сме саботирали, даже сме ги толерирали. Но службите работят против избрани хора, не против Русия “.
За страдание има някогашни шефове на служби, които споделят, че това било надали не наша активност да им вземем електората. Едва ли не се слагат в услуга на тоя кръг от съветската агитация “, приключи коментара си министър председателят по двете най-наболели тематики от последните дни.
За договарянето на постове в Европейска комисия и силата на мълчанието:
Опитът изисква да бъдеш толерантен и безмълвен и да приказваш тогава, когато всичко е контрактувано. За страдание политическите ни съперници направиха мнения, които в случай че имаха малко опит, нямаше да създадат. Така стартира коментара си за разпределението на отговорностите в новата Европейска комисия министър председателят. Българският еврокомисар Мария Габриел ще може да ръководи ресурсите в бранш „ Иновации и юноша ” в Европа.
" Когато договаряхме всичките постове, и по тази причина споделям, че трябваше да сме безмълвни, ние договаряхме и постове на Международния валутен фонд ", заяви министър председателят Бойко Борисов. В момента Кристалина Георгиева е единственият претендент за шеф на МВФ. Дори институцията промени разпоредбите за избор, увеличавайки възрастта на претендентите, с цел да одобри номинацията на Георгиева.
" Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, само че разликата с ръководител на МВФ е милиарди $ ", сподели още Борисов.
" Образование и нововъведения е първа точка в програмата на държавното управление. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като страна, която постоянно е имало положително обучение, просвета, спорт и най-иновативни мозъци от вида на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден сектор, който е първа точка в Европа, а точно – да се даде бъдеще на младежите ", разяснява Бойко Борисов.
Освен обучение, просвета, спорт, в тази стратегия е и Евразъм. Това дава голяма опция, продължи министър председателят. Всички български институции, университети да се стягат да вършат планове, тъй като това са големи благоприятни условия, посъветва министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР