Опитват се да ме дискредитират и не изключвам вероятността да

...
Опитват се да ме дискредитират и не изключвам вероятността да
Коментари Харесай

Заподозрян в тероризъм? Как руснак с украинско гражданство беше обявен за терорист

Опитват се да ме дискредитират и не изключвам вероятността да бъда подложен на гонене. Това сподели извънредно за bTV руснакът Микола Малуха, който живее от 10 години в Украйна и към този момент е с украинско поданство. Мъжът е един от посочените от пропагандните съветски уеб сайтове като „ обвинен за атентата " в Москва.

В момента съм в град Ирпин в Одеска област. През последните дни не съм ходил в Русия. За последно съм бил там през 2014 година, разясни мъжът.

Той уточни, че съветските специфични служби са популяризирали документа му за идентичност, тъй като се пробват да го дискредитират.

От това, което прочелото, разбрах, че съм се занимавал с организирането на терористичната офанзива в Москва. Мои другари разпространиха новината в обществените мрежи за тиражираните обвинявания в Русия. Не зная за какво тъкмо мен са избрали. През 2022 година бях в Донецк. Там стреляха по мен, тъй като се застъпих за един юноша, който руснаците преследваха, изясни още руснакът с украинско поданство.

Според него информацията за него и документите му са попаднали с съветските служби около случката в Донецк. Той не изключва вероятността да бъде подложен на гонене.

Микола Малуха описа също по този начин, че преди няколко дни над къщата му са прелетели две съветски ракети. Приема това с доза философия и без огромно напрежение. „ Трудно ми е да кажа, какво още може да се случи. Ние живеем в непрестанно заплаха ", добави още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР