Опитваме се да водим диалог с останалите партии. Това започна

...
Опитваме се да водим диалог с останалите партии. Това започна
Коментари Харесай

Румен Христов: Трябва да се търси това което ни събира. Едва ли някой ще спечели, ако отидем на нови избори

" Опитваме се да водим разговор с останалите партии. Това стартира с така наречен контактна група, като първи кръг от диалози. Предстоят по детайлни диалози. Трябва да се търси това което ни събира " - сподели в " Тази заран " по bTV Румен Христов.

" Не съм огромен оптимист за сформиране на кабинет, само че надали някой ще завоюва в случай че отидем на нови избори. Евроатлантическите обединения в този парламент имат 176 мандата. Това значи конституционно болшинство за пробутване на проевропейска и пронатовска политика за развиване на България " - подсети Христов.

Румен Христов изясни: " Не мога да приказвам от името на Борисов, най евентуално на избран стадий ще се включи в среща на водачите. Дълъг е листата от нещата,  от които няма да отстъпим: финансова политика, преодоляване на инфлацията, отношението и твърдия звук към Русия. Готови сме обаче да преговаряме по разнообразни тематики ".

Според Румен Христов държавно управление на малцинството е съвсем невероятно. Освен това не трябва преди договарянията да споделяме, че желаеме това или това министерство - счита той.

" Борисов твърдо е декларирал че няма да взе участие в изпълнителната власт. Той както знаете се отхвърли и от депутатското си място. Има доста значими задания за решение и това че ще натрупаме негативи при едно ръководство не значи че би трябвало да бягаме от отговорност.

Според мен едно съдружно държавно управление би било най добре да бъде с Политическа партия и Демократична България. Не мога да схвана сътрудниците от Демократична България, закоито Българска социалистическа партия е по – допустима от ГЕРБ " - разсъждава политикът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР