Опитваме се да разсъждаваме с големи обеми. Ако нещо не

...
Опитваме се да разсъждаваме с големи обеми. Ако нещо не
Коментари Харесай

Дончев видя в свръхцентрализацията белег на слабо развита държава

Опитваме се да разсъждаваме с огромни размери. Ако нещо не се получи с вложените пари, тогава ги удвояваме. Ако отново не се получи, ги утрояваме. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на конференция " Бизнесът и районите ".

По думите му сега се намираме в областта на фините настройки. На равнище област, в случай че изчисляваме Брутният вътрешен продукт, разликата ще е най-малко пет пъти, счита Дончев. Свръхцентрализацията е един от белезите на едва развита страна, подчертава той.

Според него е безспорна заблуда, че общественото финансиране е панацея.

Не бива да вършим планове, които през идващото десетилетие още веднъж ще са обект на финансиране, а не са лесни нито за обмисляне, нито за реализиране, уточни още Дончев.

Неравноделното развиване на транспортната мрежа е проблем за страната, само че този проблем ще бъде решен като ангажимент на страната, уверен е вицепремиерът. Като образец той уточни изчезналата инфраструктура в Северна България.

Инвестициите в градската среда са били приоритет, само че " към този момент е време да мислим за други неща ".

Според Дончев през идващите пет години в България би трябвало да бъдат подкрепени от страната към 10 индустриални зони. Въпреки регионалните администрации, някои от проблемите в районите не могат да бъдат регистрирани от страната.

Без вложения на това равнище районното развиване е невероятно, безапелационен е Дончев.

Когато има планувана инвестиция на районно равнище, тя би трябвало да бъде подкрепена финансово, изрази мнение той.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова акцентира, че смисъла на вложения с финансови принадлежности се усилва. Инициативата по Оперативна програма Региони в напредък е отворена, заделени са 369 милиона лв., с които са основани три фонда за градско развиване. Чрез тях са утвърдени общо 10 плана.

Целта на вложенията е стимулиране на икономическата интензивност и повишение стандарта на живот. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР