Опитваме се да дадем една смислена дясна алтернатива на този

...
Опитваме се да дадем една смислена дясна алтернатива на този
Коментари Харесай

Иван Сотиров от Синя България: Искаме да дадем смислена дясна алтернатива

Опитваме се да дадем една смислена дясна опция на този разпад на политическото.

Това съобщи пред БНР Иван Сотиров от " Синя България ".

" В България партиите са се изродили в едни корпоративни олигархични структури, при които няма ценностен конфликт. Лепят се етикети - леви, десни, либерали, обществени партии. Но всъщност виждаме, че тези хора могат да ротират полезностите и целите си съгласно конюнктурата и съответния интерес. Зад всичко това прозира конфликт на избрани олигархични кръгове, които са завладяли тези партии. Някои си основават пред очите на всички лични политически планове. Това са инженерингови структури, които се основават от избрани олигарси, с цел да могат посредством тях да източват страната ", разяснява той.

Свръхкорупцията идва от свръхдържавата, акцентира Иван Сотиров и добави, че от 2 десетилетия се върви към свръхцентрализация, увеличение на министерства и администрация.

" Виждаме, че всички, които идват, обслужват олигарсите и смачкават междинния и дребния бизнес. На доста места даже сполучлив междинен или малък бизнес, към този момент с цел да оцелее, се е трансформирал в подизпълнител на олигарсите ", уточни той в изявление за предаването " Неделя 150 ".

Според него всеки, който идва на власт, основава " хранилки ", а преструктурирането на страната се употребява не с цел да се усъвършенстват институциите и метода на ръководство, а това е най-удобната форма, с цел да " изчегърташ калинките на тези, които са управлявали преди теб и да си назначиш своите ".

По думите му политиката е станала доста безценен бизнес. И даде образец с хазарта, за който се отхвърли предложение за регулацията му. Като различен проблем Сотиров означи положението на опазването на здравето.

За ръководството на ПП-ДБ и ГЕРБ той разяснява:

" Идеята на ПП-ДБ, че те ще получат безвъзмезден обяд, че ще получат поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи просто ей по този начин, с цел да ръководят и с цел да си обслужват своите олигарси и че няма да платят сметката - е неуместна. Пуснаха ги 9 месеца, тъй като видяха, че те са некомпетентни и алчни, с цел да се види, че те не са по-различни. Това, което се виждаше още от началото, е, че има една упоритост от страна на ПП-ДБ да ръководят без ГЕРБ по ГЕРБ-аджийски ".

Според него в предизборната акция те ще желаят да се показват на хора, които нямат нищо общо с ГЕРБ и Движение за права и свободи и че са жертви на тези, с които до през вчерашния ден се коалираха.

По думите му конституционната промяна по-скоро е навредила, в сравнение с е помогнала.

Иван Сотиров дефинира като операция обяснението, че основаването на различни политически планове е прахосване на гласове.

Алтернатива има, безапелационен е той и добави: " Ако хората не разпознаят опция в наше лице или в лицето на други демократични политически планове, които биха се появили, те ще бъдат изправени пред това да гледат следващата ротация на цялото това безвремие, да видят тези хора, които в тази акция ще си вадят най-гнусни компромати, които са събирали от самото начало ".

Как тези хора на следващия ден отново ще създадат сглобката, попита Иван Сотиров, като акцентира, че те ще я създадат:

" Това ще бъде следващата мъка. Ще изкараме още един сезон, още 9 месеца или 1 година и отново ще има разпад. Трябва да се излезе от този циничен кръг. Ние предлагаме решение за излизане от този кръг ".

Иван Сотиров има подозрения в честността на идните избори.

" Трафикантът ми против трафиканта ти - това е тяхната борба. Това са хората, които до през вчерашния ден управляваха ".

Той изрази подозрение и за претекстовете за огромната цел - еврозоната, като и там видя опция за " схеми и трикове ".

Според него не би трябвало да се разделят акциите за европейските и националните избори. Проблемите и пред Европейски Съюз, и пред България са много близки, акцентира той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР