Опитният търговец Ед Емерсън, който ръководеше търговията с петрол и

...
Опитният търговец Ед Емерсън, който ръководеше търговията с петрол и
Коментари Харесай

Трейдър изкара $100 милиона за три години и се пенсионира

Опитният търговец Ед Емерсън, който ръководеше търговията с нефт и метали в Goldman Sachs, се приготвя за пенсиониране след удивително сполучлив мандат, като съгласно известията за три години е натрупал облага от към $100 милиона.

Работейки в Goldman Sachs от 1999 година, Емерсън, който има както аржентински корени, по този начин и английско поданство, пое управлението на отдела за първични материали на банката през 2018 година В това си качество той управлява търговията с разнообразни активи, в това число нефт и метали.

Под управлението на Емерсън отделът се съвзе от сложен интервал, като от най-лошата си година в историята на Goldman като обществено сдружение се трансформира в едно от най-доходоносните подразделения на банката.

Волатилността на международните пазари в изискванията на Ковид рецесията и скоковете на цените на силата след спора в Украйна предоставиха плодородна почва на трейдърите да се възползват от опциите на стоковите пазари.

Емерсън ловко направлява позициите на банката, насочвайки подразделението за първични материали да способства доста за рентабилността на Goldman. Миналата година подразделението получи доходи от към $3 милиарда, откакто в предходни години приходите му доближиха $2 милиарда годишно.

Съобщава се, че през последните три години бонусите на Емерсън, обвързани с постигнатите резултати, възлизат на към $100 милиона, което надвишава приходите на основния изпълнителен шеф на Goldman Дейвид Соломон за миналата година.

След напускането си през март Емерсън ще премине към консултантска роля като шеф, а от Goldman Sachs оповестиха издигането на двама опитни специалисти по търговия с нефт – Сяо Цин и Нитин Джиндал, които да поемат отговорностите, освободени от господин Емерсън.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР