Опитите за отстраняването от власт на президента на Венецуела Николас

...
Опитите за отстраняването от власт на президента на Венецуела Николас
Коментари Харесай

Събитията във Венецуела били част от плановете на САЩ за противопостовяне на Китай и Русия, според Wall Street Journal


Опитите за отстраняването от власт на президента на Венецуела Николас Мадуро е първата стъпка от осъществяването на проекта на администрацията на Съединени американски щати за усилването на контрола над района и отслабването в него на въздействието на Русия и Кита. Това се споделя в публикация оповестена в сряда във вестник The Wall Street Journal.

Според източници на изданието, „ опитът на администрацията на Тръмп да в профил от власт президента на Венецуела е началният стадий от новата тактика за усилване на въздействието на Съединени американски щати в Латинска Америка “. Както се установи в обявата, по-нататъшните дейности на Вашингтон евентуално ще бъдат ориентирани към Куба, а също по този начин и „ към ограничение на неотдавнашните похищения в района от страните Русия, Иран и Кита “.

„ Въпреки че Вашингтон от дълго време подлага на критика Мадуро и неговият предходник Уго Чавес, в администрацията на Тръмп има доста чиновници, които от дълго време са уверени, че Куба съставлява по-голяма опасност от позиция на националната сигурност “, се споделя в материала.

Според данни на изданието, в създаването на посочената тактика на администрацията на Тръмп през последните две години е взел участие Маурисио Клавер-Карон, наблюдаващ връзките с Латинска Америка в Съвета за национална сигурност. Отбелязва се и въздействието на разнообразни авторитетни чиновници.
„ След Венецуела и Куба, публични лица от Съединени американски щати обръщат внимание на Никарагуа “, се споделя в обявата, като се установяват и рецензиите към нея от страна на Държавния департамент. Според оценката на изданието обаче, Съединени американски щати надали ще привлекат на своя страна други страни против Куба.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР