Опитите на управляващите да потушат напрежението сред превозвачите и работодателските

...
Опитите на управляващите да потушат напрежението сред превозвачите и работодателските
Коментари Харесай

Превозвачите напуснаха гневни срещата при премиера: Кирил Петков ни изгони

Опитите на ръководещите да потушат напрежението измежду превозвачите и работодателските организации на този стадий не дават резултат. Срещата на премиера с превозвачите приключи със скандал. Техните представители напуснаха залата половин час след началото на диалозите.

Превозвачите бяха безапелационни, че ще продължат с митингите и най-вероятно автобусните транспорти ще бъдат спрени на 10 май.

" Темата на срещата през днешния ден беше антикризисни ограничения, които ще се разискват, ние чухме единствено израза: " Поканени сте тук, с цел да ви изслушаме ". Това е повода българският транспортен отрасъл да бъде по този начин надъхан. Нашите претенции са свързани единствено с преодоляване на инфлационните процеси и икономическата рецесия ", съобщи и Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

" Ние не сме пристигнали да си приказваме общи приказки, ние сме пристигнали с съответни цели и претенции. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той дефинира какво ще се приказва и по какъв начин ще се приказва, в случай че на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме ", сподели Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

" Държавата не е на Кирил Петков. Фактът, че българският министър-председател си разрешава да ни изгони, е абсурден ", добави тя. Милтенова разгласи, че митингите ще продължат.

Тези хора нямат разбиране от протокол, нямат разбиране от нравственос. Продължаваме с митингите, който сме оповестили, сподели още Милтенова.

" Протестът ще стартира от 10 до 18 май без спиране, а на 18 ще се преустановят транспорти и на автобусните превозвачи. След като сътрудника Арабаджиев (Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи) показа нашите претенции, започнахме да слушаме по какъв начин пенсионерите желали едно, Министерство на вътрешните работи желали друго. Аз си разреших да помоля министър-председателя да приказваме всъщност и по тематиките, които ние сме сложили ", добави още Милтенова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/538598864492165
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР