Опитите на механизирани части на въоръжените сили на Украйна да

...
Опитите на механизирани части на въоръжените сили на Украйна да
Коментари Харесай

Бойният дебют на БЛА Иноходец край Херсон и разгромът на въоръжените сили на Украйна

Опитите на механизирани елементи на въоръжените сили на Украйна да пробият първата линия на защитата на съветската войска в Херсонска област се провалиха изцяло. Огромна роля в Бериславското направление изиграха батареите от 152-мм гаубици „ Гиацинт-Б “, РСЗО „ Смерч “ и „ Град “, както и плановете на 120-мм самоходни минометно-артилерийски установки 2С9 „ Нона- С ".

Те съумяха да блокират настъплението на съперника в " огневи триъгълник " сред Нова Каменка, Суханово и Милов (на 37 км от Берислав) и на сектора Сухой Ставок - Костромка (на аналогично разстояние от Берислав).

В отбранителната интервенция на Бериславското направление вземат участие елементи от 810-ти обособен полк на морската пехота и 126-та обособена бригада за брегова защита на Черноморския флот, както и 83-та обособена десантно-щурмова бригада от ВДВ на Русия.

Подразделенията на съветската войска съумяха дейно да се опълчват на доста превъзхождащите ги сили на въоръжените сили на Украйна с помощта на дейното потребление на БПЛА за оптично разузнаване „ Орлан-10 “, който навреме дава целеуказание на командно-щабните машини на батериите на РСЗО „ Град “ и „ Смерч “, както и на плановете на установките Нона - С " и друга стволна артилерия.

Голям принос за осведомителното обезпечаване на артилеристите от съветската войска има ударно-разузнавателния дрон с отдалечен обхват на деяние „ Орион “ (в съветските Върховен касационен съд той се назовава „ Иноходец “). Както знаете, два дни по-рано един от екземплярите на този БЛА стартира да извършва задания на западните подстъпи към Херсон. По време на първия въздушен нальот „ Oрион “ унищожи минимум две бронирани машини на въоръжените сили на Украйна с високоточни удари от многоцелеви ракети X-БЛА.

В момента ракетите X-БЛА са най-ефективните високоточни оръжия в боеприпасите на Орион. Те са трансформация на ПТРК с въздушно изстрелване 9M133-1 Koрнет и са оборудвани с полуавтоматични лазерни системи за ориентиране. Лъчът за ръководство на ракетата се образува от система за ориентиране с лазерен лъч, конфигурирана на борда на Oрион.

Oрион-ите са оборудвани също с турелни мултиспектрални оптоелектронни комплекси, работещи в телевизионния, инфрачервения и нискочестотния диапазони. Тези комплекси имат доста по-висока разграничителна дарба на матриците и светлосила, както и коефициент на оптично нарастване, в сравнение с малогабаритните датчици на БЛА Орлан-10.

При по-дългия интервал на престой във въздуха на Орионите (около 24 часа), тяхната оптика дава на нашите артилеристи край Херсон изчерпателна и по-подробна разследваща информация за дейностите на Въоръжените сили на Украйна.

Телевизионните осведомителни модули на турелния оптико-електронен комплекс с оптично нарастване 25–60 пъти са в положение да класифицират наземните бронирани машини на съперника на разстояние от към 35–50 км и да ги разпознават съответно на 20–30 км (в взаимозависимост от метеорологичните условия).

Също по този начин, новите, по-късни модификации на Oрион са оборудвани с малогабаритни бордови радари, основани на пасивни (и в бъдеще - активни) фазирани антенни решетки с високо равнище на шумоустойчивост. Тези радари са способни да работят както в режим на високопрецизна синтетична апертура (SAR), генерирайки радарни изображения на земната повърхнина с резолюция от порядъка на 1,5-1 m (с опция за идентифициране на бронирани машини и артилерия), по този начин и в Режим GMTI (откриване и следене на движещи се наземни цели).

Тези режими могат да се извършват при всевъзможни метеорологични условия, както и в комплицирана среда на заглушаване, което може да изиграе решаваща роля в осведомителното обезпечаване на ракетната и оръдейна артилерия на РВиА на Русия, даже и при положение на бъдещо даване от Съединени американски щати на мобилно съоръжение за радио-електронна война за въоръжените сили на Украйна.

И затова, даже при положение на по-ограничено потребление на самолети за стратегическо радарно и оптико-електронно разузнаване Ту-214Р, нашите взводове и батареи на РСЗО „ Ураган “, „ Смерч “ и „ Торнадо-С “, както и самоходните оръдия „ Гиацинт-Б “ и „ Малка “ навреме ще получат целеуказване на бронетехниката и артилерията на Въоръжените сили на Украйна от бордовите радари и оптико-електронни системи на БПЛА „ Орион/Иноходец “.

Този факт ще разреши на нашата стволна и реактивна артилерия доста да усъвършенства (макар и без реализиране на паритет) позициите си в контрабатарейните дуели с далекобойните 155-мм самоходни оръдия Krab, Zuzana 2, M109A3GN Paladin, CAESAR и даже MLRS HIMARS предадени на украинската страна. Последният може да се опълчи както на РСЗО „ Смерч “ с управляеми снаряди 9М526, оборудвани със самонасочващи се муниции „ Мотив-3М “ с обхват на деяние 90 км, по този начин и на РСЗО „ Торнадо-С “, оборудвани с управляеми касетъчни ракети 9М544 / 549 с обхват от 120-140 км.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР