Опитите на Джо Байдън да обедини трансатлантическия алианс току-що получиха

...
Опитите на Джо Байдън да обедини трансатлантическия алианс току-що получиха
Коментари Харесай

Спутник: Шпионажът на САЩ бетонира хегемонията над техните лакеи от Евросъюза

Опитите на Джо Байдън да сплоти трансатлантическия алианс преди малко получиха удар сред очите след медийни известия за американско. Това написа Финиан Кънингам в коментар за съветската организация " Спутник ", представен от БГНЕС.
Президентът Байдън би трябвало да дойде в Европа идната седмица за две огромни срещи на върха с по този начин наречените съдружници. Това ще бъде първата му персонална среща с европейски водачи, откогато стана президент. Но ще бъде неуместно поради новите разкрития за американците, които подслушват персоналните връзки на висши политици от Европейския съюз.
 Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин? Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин?
Бившият началник на Министерството на външните работи на Украйна Владимир Охризко разисква пред организация УНІАН вероятни въпроси, които евентуа...
Нещо повече, Байдън е персонално забъркан в абсурда. Последните известия в медиите откриха, че датските разследващи служби са се договорили с Американската организация за национална сигурност да обхванат в телефони и имейли на други европейски държавни управления. Оказва се, че това е ставало по време на някогашната администрация на Обама, в която Байдън беше вицепрезидент. Няма причина да се счита, че противозаконното наблюдаване е спряло макар изказванията на Вашингтон за противното.
Последните отчети будят доверие, тъй като същия тип шпионаж от американското разузнаване на европейски водачи беше оголен по-рано от някогашния американски чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън. Сред разкритите „ бомби “ на Сноудън тогава беше, че администрацията на Обама е забъркана в шпионаж против немския канцлер Ангела Меркел.
Сега се оказва, че американците са си сътрудничили с Дания, с цел да шпионират други европейски водачи, в Германия, Франция, Норвегия, Швеция, и, без подозрение, още страни. Това надали е нещо ново. Британската организация за разузнаване GCHQ от дълго време е известна с това, че работи като очите и ушите на Америка в Европа.
Всичко това е плашещо обезпокоително, както може да се извлече от позорното безмълвие измежду държавните управления на Европейски Съюз за абсурда. Както когато Съединени американски щати оповестиха за шпионаж на Меркел през 2013 година, и в този момент се следи същия презрян европейски отговор: безмълвно приемане на това, което е скандално нарушаване от страна на американците.
Това, което ясно се вижда оттатък всевъзможни двусмислия, е, че европейските държавни управления са васали под контрола на Вашингтон. Те не са „ съдружници “, защото тази дума допуска взаимно партньорство на равни. Те са жалки лакеи на американската власт, които изневеряват на себе си.
 Камала Харис: Светът се намира на нов стадий на развиване Камала Харис: Светът се намира на нов стадий на развиване
Световната общественост към този момент се намира на нов стадий на развиване, навлезе в нова епоха и Съединените щати би трябвало да намерят модерна отбрана от...
Това изяснява за какво връзките и на Русия, и на Китай с Европа се утежняват толкоз бързо. При господстващите държавни управления на Европейски Съюз е на практика невероятно Москва или Пекин да имат продуктивни връзки с Европа. Те изискват Европейският съюз да има най-малко малко самостоятелност и автономност. Както е ясно обаче, европейците са просто подчинени на диктата на Вашингтон. По този метод възобновената неприязън на Америка от Студената война към Русия и Китай рефлектира несъмнено върху европейския блок. Защото европейците не са нищо друго с изключение на спътници на американската империя.
Затова Русия и Китай губят политическата си сила да приканват европейците да подобрят връзките. Може би в миналото в бъдеще връзките ще реализиран прогрес, само че това ще стане, когато Европейски Съюз в действителност има самостоятелност от американската надмощие.
Денят за отплата от дълго време е настъпил. На народа на Европа му писна от европейски водачи нон-стоп в услуга на Вашингтон. Безкрайните незаконни войни на Вашингтон се толерират от Европейски Съюз. Безразсъдната експанзия на Америка към Русия, Китай, Иран, Сирия, Венецуела и всевъзможни други самостоятелни народи се подкрепят от безкръвните политици на Европа.
И въпреки всичко, даже и с тази угодливост към американския империализъм, американските управници не са сигурни в своите европейски поклонници. Това е белегът на параноичния тиранин, който даже не има вяра на своите плебеи. Шпионирането на европейските държавни управления действително демонстрира безспорното неуважение на Вашингтон. Всички приказки за „ споделени полезности “, „ съдружници “, „ трансатлантически съюз “, „ ред, учреден на правила “ и така нататък, са просто цинични плахи.
Когато Байдън влезе в Белия дом, неговият главен приоритет беше да вкара европейците в вярната васална линия след годините на безредна политика по времето на Тръмп. Това служи и на задачата за привеждане на Европейски Съюз в сходство с американската неприязън към Русия и Китай. Байдън и неговият държавен секретар Антъни Блинкен не престават да повтарят какъв брой значими са " съдружниците " на Съединени американски щати. Това, което в действителност имат поради е, какъв брой значимо е европейското послушание за улеснение на американската експанзия по целия свят.
 Мнение: Европейски Съюз няма избор - Русия би трябвало да бъде демократизирана Мнение: Европейски Съюз няма избор - Русия би трябвало да бъде демократизирана
Беларус надали ще бъде свободна и самостоятелна, в случай че режимът в Москва не бъде изменен. А с цел да стане това, Русия първо би трябвало да бъде ли...
Ако от последния шпионски скандал има някаква изгода, то тя е може би в това, че желанието на Байдън да подкара тотално европейците по своята линия, преди малко дерайлира. Еквивалент на президент, който тича по стълбите на Air Force One и пада върху лицето си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР