Опити за контрабанда на близо 2 килограма златни бижута предотвратиха

...
Опити за контрабанда на близо 2 килограма златни бижута предотвратиха
Коментари Харесай

Спипаха 2 кг контрабандни златни накити на Капитан Андреево

Опити за контрабанда на близо 2 кг златни бижута предотвратиха митническите чиновници при инспекции на леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници ".
При първия случай за ревизия са били отклонени съпрузи в кола с непозната регистрация. Те декларирали, че не придвижват нищо за обявление. При инспекцията на митническите чиновници се открило, че в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на дамата са укрити 42 произведения от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според експертизата на вещото лице откритите украшения с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лв..
Бижутата са били конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната. По случая е било формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.
При другия случай при инспекция на лек автомобил митническите чиновници откриват укрити в завит в одеяло несесер близо 400 грама златни украшения и монети. Накитите са били арестувани, а на нарушителя, австрийски жител, е бил формиран акт.
В новогодишната нощ бе предотвратена контрабанда на над 2,5 кг контрабандни златни произведения и украшения, открити при инспекция на лек автомобил, оповестяват още от митницата.
Златото е било открито в джобове в облекла на водача, сложени в кутии в разнообразни чанти. По случая е било формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР