Опити на севернокорейски хакери да откраднат данни за производство на

...
Опити на севернокорейски хакери да откраднат данни за производство на
Коментари Харесай

От Северна Корея опитват да крадат информация как се прави ваксина срещу коронавирус

Опити на севернокорейски хакери да откраднат данни за произвеждане на ваксина против ковид бяха засечени от мултинационална компания, която създава ваксина. Това се случва, макар че режимът в страната настойчиво твърди, че няма случаи на COVID-19 в Северна Корея. И на фона на обстоятелството, че управляващите в Пхенян отхвърлиха три милиона дози от ваксина против COVID-19.

Компанията-производител на ваксини рапортува хакерската офанзива на конференцията на Black Hat, написа БГНЕС.
 Все повече руснаци потеглят на имунизационен туризъм Все повече руснаци потеглят на имунизационен туризъм
Все повече жители на Руската федерация се имунизират против COVID-19 в чужбина поради проточилия се развой на взаимно признание на прочие..

По-рано тази година Националната разследваща работа на Южна Корея (NIS) се дистанцира от изказванието на член на Народното събрание, че Pfizer е хакнат от Северна Корея. NIS напряко съобщи, че депутатът е " сбъркал ", макар че все още на оповестяването му южнокорейският народен представител Ха Тае-кеунг застана зад изказванието си, без да разяснява дали кражбата е сполучлива. Secureworks откри доказателства, че хакерите са имали достъп до мрежата на неназования клиент посредством снабдител на ръководени услуги (MSP), макар че са били хванати, преди да съумеят да откраднат всевъзможни данни, разнообразни от мрежовите регистрационни файлове.

Северна Корея постоянно е упреквана, че спонсорира хакери, с цел да попълнят хазната ѝ, на фона на интернационалните наказания, които не разрешават по-голямата част от търговията с други страни. През февруари Съединени американски щати упрекнаха трима севернокорейци в кражба и изнудване за повече от 1,3 милиарда $ от финансови институции и тържища за криптовалута по целия свят. По това време помощник-главният прокурор на Съединени американски щати Джон Демърс сподели: " Просто казано, севернокорейският режим се трансформира в незаконен профсъюз със знаме, който впряга държавните си запаси, с цел да открадне стотици милиони долари ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР