Опитът на Севена Корея да изстреля военен шпионски сателит се

...
Опитът на Севена Корея да изстреля военен шпионски сателит се
Коментари Харесай

Шпионският спътник на Северна Корея падна в морето след изстрелването

Опитът на Севена Корея да изстреля боен шпионски спътник се провали. Пхенян може да направи идващия си опит  преди 11 юни, оповестява южнокорейската осведомителна организация Yonhap, базирайки се на представител на администрацията на южнокорейския президент. „ Ние се приготвяме предвид на тази опция “, сподели служителят пред организацията.

По-рано южнокорейските военни оповестиха, че КНДР е изстреляла ракета-носител в южна посока. Според тях ракетата е паднала във водите на Жълто море на към 200 км западно от южнокорейския остров Очеон.

Космическата организация на Северна Корея призна, че ракета с боен разследващ спътник е паднала заради щета в мотора. Пхенян даде обещание наново стартиране в близко бъдеще. В понеделник NHK заяви, че Северна Корея е уведомила Международната морска организация (IMO) за проектите си да изстреля спътник през идващите две седмици.  Според източник на телевизионната компания в японското държавно управление изстрелването е било планувано да се извърши сред 31 май и 11 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР