Опитът на Дисни да представи героинята на Андерсен като чернокожа

...
Опитът на Дисни да представи героинята на Андерсен като чернокожа
Коментари Харесай

Чернокожата Ариел на Disney предизвика яростно отрицание

Опитът на " Дисни " да показа героинята на Андерсен като чернокожа провокира гневно отричане в обществените медии. Първият тийзър филмов откъс на новата игрална екранизация на " Малката нимфа " е събрал 2 милиона нехаресвания и по-малко от 500 000 одобрителни вота за по-малко от три дни. Иронични или отрицателни са и огромна част от мненията под видеото в YouTube, както и в Туитър. " Най-младата била най-красивата от всички; кожата й била чиста и нежна като розов лист, очите й - сини като най-дълбокото море ", цитира несъответствието на Андерсен консуматор, посочил се Anglo-Saxon Abroad. Други обаче акцентират, че датският публицист е описал кожата на морското творение като " прозрачнозелена " и в никакъв случай не е споменавал цвета на косата й - т.е. няма причина да се счита, че героинята принадлежи към бялата раса. Трети напомнят, че в цялата история на киното семитът Исус се играе от бели, руси мъже, което също не дава отговор на историческите обстоятелства.

" Малката нимфа " на Ханс Кристиян Андерсен заживява своя екранен живот през 1989 година в световноизвестната анимация на Walt Disney. В добавка към големия финансов и културен триумф, филмът дава начало и на извънредно сполучлив интервал от цяло десетилетие, който става прочут като " Дисни Ренесанс ", в който студиото се завръща към корените си и основава едни от най-големите си и обичани шлагери. Новата версия е част от течението, което съживява в игрални екранизации най-обичаните рисувани герои на студиото. Това към този момент се случи с " Красавицата и звярът ", " Пепеляшка ", " Книга за джуглата ", " Аладин " и други

" Малката нимфа " ще излезе в края на май 2023 година, като основната роля ще извърши номинираната за " Грами " актриса и певица Хали Бейли. Заради приликата в имената, някои консуматори неправилно нападнаха фамозната актриса, носителка на " Оскар " Хали Бери. В отговор тя написа в Туитър: " Грешната Хали, хаха. Нямам самообладание да я виждам обаче. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР