Опит за кражба от цистерна може да е в основата

...
Опит за кражба от цистерна може да е в основата
Коментари Харесай

Пожарникар е предотвратил взрив с цистерните в Борово

Опит за кражба от цистерна може да е в основата на случая с комбинация с пропан-бутан на гара Борово. През нощта теч на газ докара до евакуация на популацията към жп линията.

Само смелата интервенция на пожарникар от Бяла предотврати вероятен случай, който върна спомените за Хитрино.

Повикан по паника основен контрольор Свилен Рачев, шеф на пожарната работа в Бяла, персонално съумява да спре приключването на газ.

„ Чак нерешителност не, само че, като всеки естествен човек, се тормозя. Каква е повода, не мога да кажа, само че към половин оборот се наложи да затворя самия кран “, споделя пред БТВ Рачев.

Благодарна на пожарникарите е и 81-годишната Бисерка Якимова, част от евакуираните хора към гарата.

„ Уплашихме се, тъй като сме близо до вагоните, виждаме ги. Приятелката ми се обажда: „ Излизайте... Заминавайте “. Имаме друга къща, мъжът ми е болен, но обличам го и се обадих на внука, взе ни и ни закара “, споделя Бисерка.

Управителят на компанията, чиято благосъстоятелност е пропан-бутанът споделя, че кранът е бил отворен при възможен опит за кражба.

„ Един апаш, който търси нещо за него, тази цистерна съставлява склад, от който да си изпълни тубата. Най-вероятно всички тези повреди, които се получават, мощно казано повреди, само че теч на дизел, бензин, в 99 % от случаите се касае за кражба. Винтов кран за налягане, който е увит при 25 атмосфери налягане няма по какъв начин да се отвори, в случай че не опиташ да го отвъртиш “, споделя Милчо Василев, шеф на "Газтрейд ".

Линията минава тъкмо през централната част на града.

„ Установихме, че по цялата централна част във въздуха се разнася доста тежка миризма на пропан-бутан. Трагедията в Хитрино към момента не е забравена. Вие знаете какво се случи там. Тук може би вредите и починалите щяха да бъдат надалеч повече, защото цистерните тук са доста повече “, споделя кметът на Борово Валентин Панайотов.

По случая е формирана инспекция, която ще бъде изпратена до Районна прокуратура – Русе, с цел да се обясни има ли отговорни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР