Операцията по издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник се

...
Операцията по издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник се
Коментари Харесай

Издирването на Сашко от Перник продължава усилено, разширяват периметъра

Операцията по издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник се уголемява. Това е решено след снощното съвещание по случая, съобщиха  от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От през днешния ден е повишен броят на униформените, включени в акцията. На терен сега са над 350 служители на реда, като към тях има и екипи на жандармерията, чиновници на Столична община и доброволци.

„ Разширяваме периметъра на претършуване от отправната точка – профилакториума в Перник на 20 километра. Целта е детайлно претършуване на гората и труднодостъпните места. Разбира се, още веднъж на терен са и кучетата, употребяват се и термокамерите “, изясни представителят на полицията в миньорския град Венцислав Алексов.

По думите му Сашко се търси на територията на цялата страна, само че търсенето в цялата Пернишка област ще е засилено.

„ В Брезник, Радомир и близките градове и села на територията на региона тече масирано търсене “, добави представителят.

Ще продължи претърсването на водоеми от водолазни групи, както и на пещери от планински спасители. Преглеждат се и камерите в Перник, които по данни на локалната администрация са над 270. За страдание към този момент няма индикации някоя от тях да е снимала момчето.

Пред Нова ТВ психиатърът и шеф на държавната психиатрична болница „ Свети Иван Рилски ” доктор Цветеслава Гълъбова изясни,че дете с аутизъм няма да потърси контакт с чужд, даже да е в заплаха.

„ Хората в такова положение изпитват неспособност да поддържат връзка и се доверяват мъчно “, споделя тя.
Ботьо Ботев: Притесняват ме обясненията на бащата
„ Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите дейности, които може да са свързани с битието и положението му. Има закъснение на подаването на информация към органите на Министерство на вътрешните работи от страната на бащата и околните на момчето. От психическа позиция бащата прекомерно умерено изяснява цялата обстановка, това би трябвало да се вземе поради. Толкова дълъг интервал от време, в случай че детето не е приютено някъде, е най-вероятно да излезе с драматичен резултат “, съобщи по Българска национална телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

По думите му при такава голяма организация би трябвало да се допуска, че детето не се е отдалечило доста от мястото на изгубване.

„ При такава конюнктура е доста мъчно да се претърси всеки метър в планината. Не може да се каже, че едно изгубване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират събитията, при които е изчезнало детето “, добави Ботьо Ботев.

Той разяснява, че гражданската реакция е спонтанна, което прави усещане. Това е нещо извънредно, тези хора заслужават признателност, без значение от резултата, акцентира криминалистът.

„ Фактът, че е не се е стигнало до резултат не значи, че нещата не се правят вярно и проведено “, сподели още Ботьо Ботев и разясни, че не изключва всевъзможни версии.
Криминалният психолог Тодор Тодоров: Не съм оптимист
Криминалният психолог Тодор Тодоров съобщи пред bTV, че също не е оптимист, че детето ще бъде открито живо.

„ За да изчезне едно дете има три разновидността – два от тях са свързани с принудително закононарушение, а третият – трагичен случай. Не съм оптимист, че детето ще бъде открито живо “, съобщи Тодоров.

„ Важно е хората, които последни са били с детето да дадат обстойни показания, които да бъдат тествани. Много е значимо да е 100% ясно, че това, което се споделя, че се е случило – то да се е случило “, акцентира той.

Според него всички доброволци би трябвало да имат добра съгласуваност и изясни, че едни и също места би трябвало да се ревизират всеки ден.

„ При състояние, че към този момент пет дни в недобро време Александър го няма – не съм оптимист за сполучливото намиране на детето живо “, разяснява престъпният психолог.

Тодоров добави, че при множеството случаи на изчезнали хора, по които е работил, е ставало дума за ликвидиране.

Припомняме, че 12-годишният Александър Цветанов, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември. Около 17:05 часа бащата на детето подал сигнал за изгубването му на телефон 112. Двамата са били на разходка в планинския регион „ Голо Бърдо “, когато Александър се скрива от погледа на родителя си. Вече пето денонощие момчето е в неопределеност, макар огромната интервенция, проведена от органите на реда.

ДЕБАТИ.БГ още веднъж разгласява описанието на момчето:
Име: Александър Цветанов

Възраст: 12 години

Ръст: 150 см

Цвят на очите: пъстри

Изчезнал на 11 ноември 2022 година от региона на профилакториума в град Перник

Облечен със сив суичър, носил е розова играчка

Детето страда от форма на аутизъм

Телефон за връзка с дежурната част на полицията в Перник 076/676370
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР