Операция, насочена срещу т. нар. "тъмна мрежа" (даркнет) е довела

...
Операция, насочена срещу т. нар. "тъмна мрежа" (даркнет) е довела
Коментари Харесай

Общо 179 арестувани при операция на САЩ и Европол срещу даркнет

Операция, ориентирана против така наречен "тъмна мрежа " (даркнет) е довела до арестите на общо 179 хипотетични наркотрафиканти и продавачи на други противозаконни артикули в Европа и Съединени американски щати. Това оповестиха през днешния ден американското министерство на правораздаването и европейската полицейска организация Европол, представени от Франс прес.

119 души са били задържани в Съединени американски щати, двама - в Канада, 42 - в Германия, осем - в Нидерландия, четирима - в Обединеното кралство, трима - в Австрия, и един - в Швеция. Заподозрените са продали десетки хиляди незаконни артикули. Операцията, в която са взели участие разнообразни американски държавни организации, включително ФБР, е довела до конфискуването на над 6,5 милиона $ в брой и в криптовалута. Иззети са още 500 кг опиати, в това число фентанил, оксикодон и хероин, както и 60-ина огнестрелни оръжия.

Тъмната мрежа е част от интернет, която не е забележима за търсачките. Достъпът до нея е вероятен единствено посредством браузър, наименуван Тор. Тя постоянно се употребява за пазаруване и пласиране на опиати и други противозаконни артикули, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР