„Операциите по екзодус“ на Burning Man започват след отмяна на забраната за шофиране, казват организаторите

...
Закъсалите посетители на фестивала Burning Man започнаха да се прибират
Коментари Харесай

Закъсалите посетители на фестивала Burning Man започнаха да се прибират у дома в понеделник, след като забраната за шофиране беше отменена в пустинята на северна Невада.

Десетки хиляди хора бяха блокирани след наводнение, което принуди присъстващите да се приютят на място. Към обяд в понеделник приблизително 63 000 души са останали на място, според Burning Man.

„Операциите Exodus“ започнаха в 14 часа. местно време, съобщиха организаторите. Въпреки че забраната за шофиране беше вдигната, присъстващите бяха посъветвани да обмислят отлагане на пътуванията до вторник, за да облекчат задръстванията. Офисът на шерифа на окръг Уошо помагаше при организирането на заминавания от пустинята Блек Рок.

Един човек почина по време на фестивала. Смъртта е настъпила по време на силния дъжд, но не заради него, потвърди шерифската служба на окръг Пършинг.

Белият дом в неделя каза, че президентът Байдън е бил информиран за наводнението в Burning Man и че служителите на администрацията „наблюдават ситуацията и са във връзка с държавни и местни служители.“

Докато хората не успяха да се качат в колите, за да напуснат събирането, някои избраха да се разхождат през калта пеша, включително суперзвезда DJ и музикален продуцент Diplo. Той сподели видео в социалните медии в събота следобед, което показва няколко души, които се возят на гърба на камион, напускайки фестивала, единият от които изглежда е комикът Крис Рок.

„Току-що изминахме 5 мили в калта от горящия човек с Крис Рок и фен ни взе“, написа Дипло.

Организаторите на Burning Man помолиха хората да не напускат фестивала в понеделник.

Въпреки лошите условия, присъстващата Елизабет Даунинг каза пред CBS News, че се чувства в безопасност и удобно на фестивала.

„Всички бяхме там като общност и всъщност се събрахме и направихме най-доброто от това", каза Даунинг.

Мнозина ще останат наоколо, за да гледат изгарянето на чучело в понеделник вечер. Изгарянето обикновено означава края на събирането, което беше стартирано за първи път през 1986 г. Изгарянето беше отложено поради метеорологичните условия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР