Операциите на военноморската мисия на Европейския съюз в Червено море

...
Операциите на военноморската мисия на Европейския съюз в Червено море
Коментари Харесай

Мисията на ЕС в Червено море не е засегната от атаката на Иран срещу Израел

Операциите на военноморската задача на Европейския съюз в Червено море не са били наранени от първата директна офанзива на Иран против Израел, само че силите се нуждаят от повече бойни кораби, с цел да пазят комерсиалните кораби, плаващи през " голяма територия “, сподели нейният пълководец пред Ройтерс.

Военноморската задача на Европейски Съюз в Червено море Aspides започва през февруари, с цел да пази плавателни съдове от офанзиви, подхванати от обвързаните с Иран бунтовници хути като част от оповестената от тях акция на взаимност с палестинската въоръжена формация Хамас в Газа.

" Засега няма доказателства, че... обстановката се е влошила ", сподели командирът на интервенцията контраадмирал Василеос Грипарис в щаба на задачата в гръцкия град Лариса.

Мисията до момента е унищожила 10 дрона и е прехванала четири балистични ракети, изстреляни от хусите в Червено море от средата на февруари, споделиха нейни чиновници пред кореспонденти в Лариса. Освен това е ескортирал 79 търговски кораба, с цел да пресекат безвредно региона.

Четирите фрегати на задачата от Гърция, Германия, Франция и Италия патрулираха в обширна зона, разпростряла се от южната част на Червено море до северозападната част на Индийския океан, два пъти по-голяма от територията на Европейския съюз.

Gryparis сподели, че ще изиска от европейските управляващи да ангажират повече бойни кораби в Червено море.

„ (Имаме нужда) най-малко два пъти повече от броя, който имаме в този момент “, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР