Оперативките са нещо необходимо, но нека си признаем - могат

...
Оперативките са нещо необходимо, но нека си признаем - могат
Коментари Харесай

Как да проведем наистина ефективна оперативка в офиса

Оперативките са нещо належащо, само че дано си признаем - могат да бъдат много протяжни и досадни. Ако ръководителите желаят от тях в действителност да произлизат ефикасни хрумвания и решения, то би трябвало да ги разчупят малко. Как да стане това поучават от Inc.com.

1. Всяка оперативка би трябвало да продължи най-много 30 минути. След това хората просто не са толкоз съсредоточени.

2. Ако би трябвало да се разпространят някакви материали, дано това се направи авансово, с цел да не се губи време в четенето и разглеждането им по време на срещата.

3. Ефективните оперативки се организират с дребен брой хора. Ако екипът е огромен, може да се раздели на части и да се проведат няколко срещи.

4. Препоръчително е единствено един човек да води срещата, да дефинира темпото и да овладява полемиката, в случай че стане прекомерно разгорещена.

5. Общите приказки и историите от персоналния живот нямат място на оперативката. Всички би трябвало да се придържат към съответната тематика. Ръководителят би трябвало да следи да няма разпръскване.

6. В началото ръководителят би трябвало ясно и тъкмо да изясни каква е задачата на срещата и да подчертае, че в случай че някой желае да приказва по други тематики, в този момент не е моментът за това.

7. Всеки, който желае да се изкаже, би трябвало да получи тази опция, само че сътрудниците би трябвало да са предизвестени да са по-кратки.

8. Добре е ръководителят да приказва по-бързо - по този начин основава чувство за неотложност и е по-малко евентуално да го пресечен със странични въпроси.

9. Обратната връзка е значима. В края шефът може да попита чиновниците си дали всичко е ясно, дали срещата им е била от изгода и дали биха предложили някаква смяна за идната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР