Операта-мюзикъл от Христос Папагеоргиу Калас и Онасис“ ще зарадва меломаните

...
Операта-мюзикъл от Христос Папагеоргиу Калас и Онасис“ ще зарадва меломаните
Коментари Харесай

Мюзикълът „Калас и Онасис“ гостува в Двореца-Балчик на 23 юли

Операта-мюзикъл от Христос Папагеоргиу „ Калас и Онасис “ ще зарадва меломаните в Балчик, на 23 юли, от 21.00 часа, в „ Двореца “.

Спектакълът ще показват солисти, хор, оркестър и балет от Държавна опера – Варна. Режисьор на постановката е Страцимир Павлов, сценография и костюми – Ася Стоименова, хореография – Анна Пампулова, 3D mapping - Лора Руневска, Художествено осветяване - Даниел Йовков. Главните функции са поверени на Ева Перчемлиева (Мария Калас) и Мариос Андреу (Аристо Онасис).

Операта-мюзикъл на Христос Папагеоргиу споделя с брилянтни певчески и танцови осъществявания историята на оперната дива Мария Калас и милиардера Аристотел Онасис. В функциите им извънредно прочувствено и с голям гений влизат звездите Ева Перчемлиева и Мариос Андреу. Яхтата на любовта им се носи в море от музикални стилове: опера, мюзикълно пеене, танго, гръцки етно мелодии. Постановката безапелационно плени феновете в препълнения Летен спектакъл, провокира бурни овации и предизвика необятен медиен отзив.

Спектакълът пресъздава живота на Мария Калас и Аристотел Онасис - две звезди с голяма популярност и изпепеляващи ориси, чийто съдбовен конфликт за пръв път се показва на международната музикална сцена. Операта-мюзикъл наблюдава с користолюбие, с обич и горест, само че и с възприятие за комизъм, главозамайващите триумфи, мъчителните жертви, жестоките загуби, незарастващите рани, метаморфозите, възхода и падението на тези две забележителни персони, по-големи като че ли от самия живот. От любовта и пристрастеността сред тях пламва онази божествена искра, която извежда Мария Калас на самия връх на оперния Олимп. Но недостижимата и до през днешния ден оперна дива, най-великата певица на всички времена, изповядва, че „ любовта е по-важна от всеки артистичен успех “. На това свое верую тя остава вярна и в живота, и в гибелта.

За екипа на Държавна опера Варна международната премиера на мюзикъла „ Калас и Онасис “ е забавно креативно предизвикателство, на първо време поради хибридния род, заложен в операта-мюзикъл от Христос Папагеоргиу. Авторът, който живее и твори в Ню Йорк, развива сюжета и музиката на две равнища - оперната сцена и отвън нея, и този комплициран паралел изисква друга интерпретация. „ Певицата, която извършва ролята на Мария Калас, би трябвало да владее по едно и също време и двата стила на пеене – в операта и в мюзикъла. Когато действието се развива на оперната сцена, тя влиза напълно в ролята на оперната икона Мария Калас, а в говорните разговори и когато сюжетът следва житейските обрати във връзката сред Мария Калас и нейния обичан, финансовия магнат Аристотел Онасис, тя звучи в бродуейски жанр. Аз обичам да съм модернист и комбинацията сред оперно и мюзикълно пеене с обичайната гръцка музика и гръцки балади несъмнено ме интригува “, споделя музикалният шеф на продукцията, маестро Страцимир Павлов, който е подготвил и оркестрацията на творбата. „ Предизвикателство е и обликът на Аристо Онасис, цялостна диаметралност на Мария Калас, най-богатият и нахален вид по това време. По-лесно може да се изиграе, само че по-трудно е да се изпее. Тези две функции в действителност са чудовищни “, добавя режисьорът Петко Бонев.

Билети на Каса " Воденицата " - 0899/883478, и EVENTIM.BG
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР