Опера Пловдив ще представи празнична програма с премиерни спектакли и

...
Опера Пловдив ще представи празнична програма с премиерни спектакли и
Коментари Харесай

Опера Пловдив с празнична програма през декември

Опера Пловдив ще показа празнична стратегия с премиерни спектакли и концерти, с която ще означи Коледа и Нова година. Балет за деца, оперета и концерти с поп реализатори са измежду изненадите в декемврийския плакат.

Балетът „ Лучко “ от Карен Хачатурян ще участва на 11, 18 и 19 декември. Танцовото премеждие е по книгата на Джани Родари за дребния смел Лукчо, който се бори против несправедливото отношение на киселия принц Лимон и неговите подчинени - Графините Череша и Дон Домат. Приказката за положителното и справедливостта, ще оживее на сцената в режисура на Ангелина Гаврилова.

Любителите на оперетата ще се потопят в атмосферата на Ница през 30те години на предишния век с премиерата „ Бал в Савоя “ на фона на музиката на Пол Абрахам. В постановката на режисьора Георги Динев и художника Николина Костова - Богданова вземат участие солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив под диригентската палка на Владимир Бошнаков. Премиерата е на 17 декември.

В обичайния концерт „ Светът е Коледа “ на 22 декември ще прозвучат песни за празника от целия свят в осъществяване на Орлин Павлов дружно с Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева “ и Хор от Академията на Госпожа Опера с оркестъра на Опера Пловдив. В програмата са включени и творби от Чайковски, Щраус, Лехар, Офенбах и др, които участват в коледните музикални стратегии по света. В концерта вземат участие и солистите Таня Иванова, Александър Носиков, Светлана Иванова, Георги Султанов, Евгения Ралчева, Цветелина Коцева дружно с Хора на Опера Пловдив. Коледния концерт ще означи и 50- годишния празник на маестро Георги Паликаров, който ще застане на диригентския пулт.

Изненада за меломаните ще бъде и концертът „ Една новогодишна нощ в операта с музиката на " QUEEN” на 30 декември, в който особено присъединяване ще вземат Славин Славчев, който е прочут с умелото си преобразяване в облика на Фреди Меркюри, както и музикантите Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, Михаил Шишков – наследник дружно със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив. В програмата с диригент Константин Добройков ще прозвучат песните на именитата рок група от албума „ Една нощ в операта “ като Бохемска рапсодия и “Love of my life” и несъмнено песента „ Барселона “ в осъществяване на Славин Славчев и Вера Гиргинова.

Симфоничният концерт от поредицата „ Млади виртуози “ ще показа познатата на пловдивската аудитория солистка Лия Петрова. В концерта под диригентската палка на маестро Емил Табаков са включени А. Лядов - Омагьосаното езеро, А. Глазунов - Концерт за цигулка и оркестър, Е. Елгар - Salute amour E-Dur, А. Шнитке - Гоголсюита.

Билети за спектаклите и концертите на Опера Пловдив се продават онлайн в eventim.bg, както и на касата на Операта в Дом на културата и на касите на Ивентим в Пловдив и в страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР