Опенхаймер със сигурност не е оставил безразличен никой, който му

...
Опенхаймер със сигурност не е оставил безразличен никой, който му
Коментари Харесай

Опенхаймер вече и в Япония - как са реакциите от филма

" Опенхаймер " сигурно не е оставил апатичен никой, който му е отделил три часа от живота си. Филмът, който потегли по кината през юли предходната година, споделя историята на " бащата на атомната бомба " Робърт Опенхаймер. Но до предишния уикенд този прочит остана отдалечен за най-засегнатите от това откритие - японците.
 Кристофър Нолан и какъв брой милиона е спечелил от
Колко милиона завоюва Кристофър Нолан от " Опенхаймер "

Режисьорът е сключил една в действителност добра договорка

В последните дни на март филмът най-накрая имаше своята кино премиера и в страната, в която по време на Втората международна война американците пускат в Хирошима и Нагасаки атомни бомби, от които умират стотици хиляди души.

Още преди нея имаше съществени опасения като " Опенхаймер " ще се одобри в Япония. Те се ускориха поради непрекъснатите съпоставения сред кино лентата на Кристофър Нолан и " Барби ", тъй като и двата вървяха дружно на големия екран и огромният интерес към тях сътвори явлението " Барбихаймер ". Но за мнозина, които косвено са наранени от изобретението на американския ядрен физик, това съпоставяне си е чиста форма омаловажаване на покруса от 1945 година
 Снимка 628167

Именно затова от Universal Pictures избраха да забавят премиерата на кино лентата за Робърт Опенхаймер в Япония. И това закъснение продължи цели осем месеца, за които манията по двата блокбъстъра в международен мащаб отшумя. Най-касовият филм за Втората международна война незабавно след премиерата си зае четвъртото място в боксофиса в азиатската страна и събра близо 2.5 милиона доходи единствено за три дни, написа CNN.

За да придаде по-специално значение на кино лентата в Япония, от Universal Pictures потърсиха мнението на оживелия от атомните взривове Томонага Масао. Той отбелязва, че в последната част на кино лентата се усеща вътрешното несъгласие на Опенхаймер във връзка с действителната приложимост на основаната от него атомна бомба. Той приказва и за " скритото обръщение на Нолан за гонене на отговорността на политиците ".

‘Oppenheimer’ finally opens in Japan, the only nation to experience horror of nuclear war
— jonessantos (@jonjones3331)
Бившият кмет на Хирошима Хираока Такаши, който също е сред първите, гледали кино лентата, декларира, че в него е видял един " човек, цялостен с несъгласия ", чиято научна работа е била оръжие от страната. Освен това неговото предизвестие да не се омаловажава опасността от нуклеарна война е било пренебрегнато от същите тези управляващи. Затова не трябва главната виновност да пада върху него, а върху тези,в зели решението да офанзива.
 Най-популярните филми в IMDb за 2023 година, измежду които са
Ето кои са най-популярните филми в IMDb за 2023 година

Какво ни е вълнувало най-вече

Японците, гледали " Опенхаймер ", не пропуснаха да изразят своите разнопосочни отзиви в обществените мрежи. Въпреки тежката за тях история, те правят оценка майсторството, с което е разказана. А американския физик дефинират и като извършител на това убийствено действие, само че и като жертва на режима, която е била оставена без глас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР