OpenAI, създателят на изключително популярния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT,

...
OpenAI, създателят на изключително популярния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT,
Коментари Харесай

Дори OpenAI се отказа да следи за плагиатство от ChatGPT

OpenAI, основателят на извънредно известния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT, прекрати работата на създадения от него инструмент за разкриване на наличие, основано от ИИ, а не от хора.

Инструментът, наименуван AI Classifier, беше спрян единствено шест месеца след стартирането му заради „ ниския си % на акуратност “, споделиха от OpenAI.

Откакто известността на ChatGPT и конкурентните услуги внезапно набъбнаха, огромна част от обществото е загрижена за следствията от неконтролираното потребление на изкуствен интелект. От една страна, преподавателите са изключително обезпокоени от опцията учениците да употребяват ChatGPT, с цел да пишат своите есета и задания, след което да ги показват за свои лични.

AI Classifier от OpenAI беше опит да се разсеят страховете на тези хора. Идеята беше, че може да дефинира дали даден текст е написан от човек или чатбот с ИИ, като дава на хората инструмент както за заслужено оценяване на учениците, по този начин и за битка с дезинформацията.

И въпреки всичко даже през цялото време компанията OpenAI не изглеждаше доста уверена в своя инструмент. В блог обява, обявяваща инструмента, OpenAI споделя:

„ Нашият класификатор не е изцяло благонадежден “,

отбелязвайки, че той вярно разпознава текстове, написани от ИИ единствено в 26% от времето.

Решението да се откаже от инструмента не е видяно от необятната публика и OpenAI не е разгласил особено съобщение на уеб страницата си. Вместо това компанията актуализира обявата, която разкрива класификатора за изкуствен интелект, заявявайки, че „ класификаторът за изкуствен интелект към този момент не е разполагаем заради ниския си % на акуратност “.

Актуализацията продължава:

„ Ние работим за включване на противоположна връзка и сега изследваме по-ефективни техники за генезис на текста и сме поели ангажимент да разработим и внедрим механизми, които разрешават на потребителите да схванат дали аудио или образно наличие е генерирано от ИИ “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР