Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да

...
Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да
Коментари Харесай

Поддръжници на Навални продължават да се стичат на гроба му

Опечалени поддръжници на съветския опозиционен водач Алексей Навални не престават да се стичат на гроба му, с цел да му отдадат последна респект, в Борисовското гробище в съветската столица Москва, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на ДПА.

Полицейското наличие там към момента е доста, само че чиновниците на реда не се намесват, отбелязва организацията.
Навални умря на 47-годишна възраст. На 16 февруари съветската Федерална работа по осъществявания на наказванията разгласи гибелта на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин в наказателната арктическа колония " Полярен вълк ", покрай намиращия се навръх Северния полярен кръг град Салехард, на към 1900 километра североизточно от Москва.

Обстоятелствата към гибелта му остават неизяснени. Навални беше заровен в петък след малко опело в църквата, отдадена на иконата на Божията Майка " Утоли моята тъга " в московската община Марино.
На опечалените е разрешено да поставят цветя на гроба му, показва кореспондент на ДПА, който прецизира, че млади и остарели, както и цели фамилии с деца са оставяли цветя. Гробът се намира покрай портала на гробищния парк. Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други.

" Героите не умират. Благодарим ти, Алексей " написа на картон, положен на гроба. Между венците е имало и оставени детски играчки. Над цветята се вижда съветски правословен кръст с портрет на усмихнатия Навални, отбелязва ДПА, като добавя, че през вчерашния ден на гроба още веднъж са били майката на опозиционера Людмила и тъща му Алла Абросимова.

След погребението в петък екипът на Навални акцентира за следващ път, че съветските опозиционери, които се намират в заточение зад граница, ще продължат своята битка против  корупцията и властовия уред на президента Владимир Путин.

Наследството на Навални остава живо " до момента в който има милиони хора в Русия и по света, които не са безразлични към протичащото се ", споделиха съратниците на рецензия на съветския държавен глава. " Затова не би трябвало да се предаваме ", прибавиха те, като благодариха на тези, които отдават респект на гроба на опозиционера.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР