Опасявам се като обявяваме новите рекорди да не реши някой

...
Опасявам се като обявяваме новите рекорди да не реши някой
Коментари Харесай

София поставя 15 червени лампи за по-ниска скорост, шофьор е засечен с над 240 км/ч

" Опасявам се като разгласяваме новите върхове да не реши някой да ги бие. Това са черни върхове. Най-често те са по Околовръстното и в " Малинова котловина " ", добави Георгиев.

Той изрази вяра, че депутатите ще си свършат работа през септември, с цел да може над 700 общински камери да бъдат вързани, а и КАТ да има достъп до тях. Според него, когато глобата и наказването е неизбежно, единствено тогава има предварителна защита.

Той акцентира, че пътната сигурност е сериозен въпрос и няма общо с идните локални избори.

Председателят на Столичния общински съвет, столичният кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Дончо Барбалов инспектираха слагането на нова новаторска пътна настилка за понижаване на скоростта на бул. " Васил Левски " в региона на Софийска математическа гимназия.

На 15 места в София се поставя този нов вид алена пътна настилка, разгласи пред ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Обектите най-често са покрай учебни заведения и детски градини и на конфликтни точки, по които не можем да сложим повдигнати пешеходни пътеки, уточни Георгиев.

" Цветът на настилката е червен, с цел да може на човек да му светне " алената лампа ", че би трябвало да понижи скоростта. Използваме времето, когато има по-малко хора в града, с цел да подобрим пътната сигурност ", сподели той.

Около половин сантиметър е дебелината на покритието, което е и релефно, с цел да увеличи вниманието на водачите и подкрепи спирачния път, разясни Георгиев. Иновативната настилка е с по-добро сцепление, тъй че, изключително в неприятно време, колите да съумеят да спрат по-бързо, изясни той и добави, че по този начин се подсигурява сигурността на пешеходците. Новата маркировка е предложена от специалисти, сподели Георгиев. Заедно с полагането на новата маркировка е и нормалното възобновяване на пешеходните пътеки, добави той.

Осветили сме над 300 пешеходни пътеки, имаме над 20 сложени нови ограничители и над 150 обезопасени кръстовища за последната година и половина, тъй че да не могат да паркират коли по тях, сподели Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР