Опасявам се, че ако започна да гледам тази поредица, ще

...
Опасявам се, че ако започна да гледам тази поредица, ще
Коментари Харесай

"Ако започна да гледам, ще стана фен": ефектът "Нетфликс" върху спорта

Опасявам се, че в случай че стартира да виждам тази поредност, ще стана почитател на тениса. "
Това написа консуматор в " Туитър " малко откакто " Нетфликс " сподели малко видео преди премиерата на документалната поредност " Точка на изкривяване " (Break Point), която се концентрира върху сезона в тениса.

Тя дебютира през януари, малко преди, и стана следващата продукция на " Нетфликс ", която демонстрира спорта от различен ъгъл. Създателите ѝ взеха решение да следват добре утъпкапния път на " Карай, с цел да оцелееш " (Drive To Survive), сериала за Формула 1, който към този момент има пет сезона.

" Летвата с Формула 1 беше вдигната доста високо, освен от позиция на интерес, само че и като качество на продукцията. Затова беше значимо да продължим тази наклонност ", заключиха основателите от " Нетфликс ".

Да спечелиш почитателите

Поредицата за Формула 1 се трансформира в същинска сензация, изключително в Съединени американски щати. " Нетфликс " към този момент беше завладял пазара с доста от своите сериали, само че за първи път погледна и към спорта. Компанията на процедура влезе в полето на дългогодишния си съперник Amazon Prime, който беше почнал своя поредност - All or Nothing.

Чрез нея бяха основани къси сериали за футболни клубове, тимове по ръгби и колоездене, даже и за отбора от Формула 1 " Макларън ". " Нетфликс " обаче се насочи генерално към спорта.

Ефектът най-малко върху Съединени американски щати беше изумителен, защото след излъчването на първите сезони от Drive To Survive ползата към надпреварите се усили неведнъж. Динамиката, другите истории във всеки епизод, както и съперничествата способстваха за това.

Дори признанието на международния първенец Макс Верстапен, че има доста монтаж и се търсят сензационни вражди, не съумяха да трансформират това.

С поредицата за тениса обстановката е доста по-различна, защото през сезона има доста повече шампионати и надлежно играчи. Освен това самият спорт е доста по-познат за необятната аудитория, изключително в Съединени американски щати.


© Reuters

" Наясно сме, че сред двата спорта не може да има директно съпоставяне. Но в случай че получим и парченце от резултата, който имаше Формула 1, това ще бъде фантастично за всички заинтригувани страни ", разяснява Ник Борн, основен шеф по тактиката на ATP Media.

Именно поради това от " Нетфликс " и АТП се концентрираха върху младите и настъпващото потомство, вместо да залагат на добре познати ветерани като Рафаел Надал.

" Надяваме се, че сериалът е в положение да доближи до почитатели, които не са върли фенове на тениса, и по този метод да притегли повече хора към спорта. Както и да покаже повече на хората, които към този момент познават спорта ", споделя Уго Валенси, който е един от хората зад плана.

Опашка от искащи

Моделът със основаване на документални поредици е нещото, което " Нетфликс " трансформира в своя ниша. Дълго време компанията за стрийминг услуги дали може да се насочи към лъчение на спорт онлайн.

Подобен ход към този момент направиха съперниците " Амазон " и " Епъл ", само че " Нетфликс " се отхвърли.

В същото време броят на искащите спортове да имат свои поредици в платформата се усилва.

" Получихме позвънявания от съвсем всички огромни спортове, най-гледаните в света. Всеки спорт желае да има лично шоу в този момент, само че вижте, всичко би трябвало да бъде деликатно преценено и да се обмислят резултатите ", споделя Пол Мартин, който е изпълнителен продуцент на Drive To Survive, а по-късно и на Break Point.

През 2023 година в платформата ще дебютира поредност и за голфа, която носи името Full Swing. Скоро се чака да бъде излъчена и 8-серийната, а в последните седмици " Нетфликс " подписа и.

Различни изследвания към този момент демонстрират, че гледаемостта на избрани спортове се покачва неведнъж след излъчването на документална поредност. Формула 1 е образецът към непрекъснато възходящ интерес и точно към това се стремят и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР