“Опасността за целия свят започва да нараства.Ако се върнем обратно

...
“Опасността за целия свят започва да нараства.Ако се върнем обратно
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Опасността за целия свят започва да нараства

“Опасността за целия свят стартира да нараства.Ако се върнем назад в същината на казуса, за интернационалната общественост „ Хамас “ е една ислямистка политическа организация ”. Това сподели в ефира на  bTV, някогашният заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Опасността за целия свят

 „ Хамас “ сега не е единствено една формация, която се бори против Израел. Това е конструкция, която отглежда децата от ранна детска възраст, грижи се за учебни заведения, опазване на здравето, за вяра, джамиите. Тоест тя е толкоз надълбоко влезнала в всекидневието на палестинците, тъй че те не я възприемат единствено като герой против израелската окупация, само че я възприемат също и като опция за тяхното оцеляване. Защото в действителност „ Хамас “ води договаряния с израелската страна, по тази причина да има квоти първо 18 000, по-късно 100 000 на палестинци, които да работят на израелската територия ”, изясни той.

Затова доста мъчно Израел съумя да хване тази подготовка, тъй като той не можа да вкара своя сътрудници, свои хора в структурите на на „ Хамас “ заради тъкмо тази дълбока внедреност на „ Хамас “ в палестинския живот, счита Керемедчиев.

“И по тази причина те потеглиха към този момент с електронни способи на наблюдаване, на разузнаване, „ Хамас “ се върнаха в 19-и век пък с бележки и уста на уста да провеждат тези събития и по тази причина в последна сметка имаме тази изненада ”, сподели той.

Признаване на независимостта на палестинската страна

“За страдание този път е мъчно изпълним. Даже и да има реализиране на палестинска страна, линията Газа надали ще бъде сред тях, тъй като тя е, както знаете, напълно откъсната от Западния бряг. Тоест, не може да има две самостоятелни персийски територии толкоз разграничени. Проблемът е, че линията Газа в действителност е доста тясна, с доста огромно население, едно от най-гъсто обитаемоте места в света с безусловно никаква опция за изход ”, добави Керемедчиев.

Според него, в случай че Израел стартира сухоземна интервенция, това значи най-малко 1 милион бежанци да се струпат на границата с Египет. Това значи бежански лагери, това значи огромен брой бежанци, които да минат през Египет.

Възможността за навлизане на ислямистки бойци също е доста огромна

Както Safenews писа, в случай че западните оръжия, доставени от Съединените щати на Украйна, попаднат в ръцете на палестинското придвижване Хамас, Израел ще се изправи пред сложна борба, сподели някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън в YouTube канала на Judging Freedom.

„ Ако Хамас разполага с противотанкови управляеми ракети, които изпратихме в Украйна и които се озоваха при Хамас, Израел ще има огромни проблеми “, счита специалистът.

Според него палестинското придвижване доста е подобрило крилото си за сигурност: построило е бункери и укрепления в линията Газа. В композиция със западните оръжия, този метод към отбраната може да докара до сложни конфликти за IDF, предвижда някогашният анализатор.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР