Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки

...
Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки
Коментари Харесай

МОСВ предупреждава за опасност от наводнения

Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки на Централна и Западна България в четвъртък и петък. Това предизвестяват от Министерство на околната среда и водите, представени от БГНЕС.

В Дунавския басейн от следобедните и вечерни часове на 30.05 и на 31.05 вследствие на превалявания покачвания на речните равнища ще има в целия басейн. Значителни ще са покачванията във водосборите на реките Осъм и Янтра. В резултат на интензивни превалявания има възможност от пораждане на поройни наводнения в четвъртък вечер и през нощта против петък във водосборите на Ерма, Искър, Осъм и Янтра. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От вечерните часове на 30 май ще стартират покачвания във водосбора на река Янтра, като по-съществени ще бъдат те във водосбора на р. Росица. По същото време обилни покачвания на речните равнища ще има и в Източнобеломорския басейн. В резултат на интензивни превалявания в четвъртък вечерта  има възможност от пораждане на поройни наводнения в горното течение на река Тунджа във водосбора на Марица.

Очаква се и покачване на равнището на река Струма.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР