Опасно високи температури ни очакват днес следобед - за цялата

...
Опасно високи температури ни очакват днес следобед - за цялата
Коментари Харесай

Температури около и над 35 градуса се очакват следобед

Опасно високи температури ни чакат през днешния ден следобяд - за цялата страна е в действие сигнален жълт код за температури към и над 35 градуса.

Денят ще е безоблачен, само че в западната половина от страната ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в планинските региони ще превали и прегърми.

А през нощта валежи ще има в Североизточна България. В четвъртък денем ще е най-вече слънчево, само че тук-там в Западна и Централна България до вечерта ще превали и прегърми.

През нощта против петък явленията ще обзет и източните региони, като в Североизточна България се чака гръмотевичните стихии да са мощни, с нараснала възможност за значителни превалявания и градушки. Отново ще е горещо с оптимални температури най-вече сред 33° и 38°.

Вечерта облачността и над северното Черноморие ще се усили и през нощта против петък ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите и по морския бряг ще останат високи - сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е 23° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Следобедни краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици ще има тук-там в планините. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Предупреждение от първа и втора степен за проливни превалявания и гръмотевични стихии в северозападната половина от Балканите на следващия ден и за рисково горещо време в югоизточната. Причината - атмосферен фронт, който ще премине през полуострова, в това число и през нашата страна.

У нас, в петък тук-там, основно в Южна и Източна България ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Има нараснала възможност за градушки и местни обилни количества.Температурите ще се намалят още и оптималните ще са сред 27° и 32°. През почивните дни ще доминира слънчево време и единствено на обособени места ще има следобедни валежи и гръмотевици. В понеделник ще е най-вече слънчево, а почналото в неделя стопляне, ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР