Опасната зараза от коронавирус явно трайно се настанила между нас

...
Опасната зараза от коронавирус явно трайно се настанила между нас
Коментари Харесай

COVID-19 и ръстът – високите или ниските са по-застрашени

Опасната болест от ковид очевидно трайно се настанила сред нас и спазването на препоръчваните защитни ограничения е най-важното, което всеки от нас може да направи, с цел да спрем разпространяването.
 Коронавирусът и какъв брой часа може да оцелее върху човешката кожа
Колко часа живее коронавирусът върху кожата ни

Японските учени откриват с акуратност

Носенето на защитни маски, хигиената - миене и стерилизация на ръце, и нужната отдалеченост са някои от ограниченията, които здравните управляващи в целия свят предлагат.

Спазването на отдалеченост се оказва изключителна значима за всички, само че доста повече за хората с избран растеж. Ново изследване, направено от Сингапурската организация за просвета, технологии и проучвания, си слага за цел да разбере кои хора са по-уязвими на болестта - високите или ниските.
 Снимка 504450

Те пресъздават в компютърен модел траекторията на слюнката, отделяна при кашлица или кихане от човек, далечен на два метра от другите. Моделът се основава на догатки, направени от съществуващата научна литература за жизнеспособността на ковид при избрана скорост напразно, мокрота и температура на въздуха.

При кихане или кашляне на притежател на Covid-19, след първичния " гърмеж ", вирусните частици се задържат за малко във въздуха и стартират да падат постепенно на земята.
 Снимка 504449

Според учените, траекторията на слюнката надолу излага по-ниските хора на по-голям риск от поемане на пръските, спрямо по-високите хора, които високите вдишват по-малко аерозолни капчици с коронавирусни частици.

Тези аерозолини частици, могат да се задържат във въздуха дълго интервали и е елементарно човек да ги вдиша надълбоко в белите дробове, сподели създателят на проучването доктор Хонгин Ли, представен от.
 Коронавирусът, защитните маски и опитът, който потвърждава какъв брой тъкмо ни защищават те
Пазят ли ни маските от ковид

Японски учени вършат неповторим опит, с цел да схванат

Според учените, хората с растеж до 165 см е добре да стоят най-малко на два метра от близките, с цел да се предпазят от заразяване. Това води и до извода, че децата може да са изложени на по-голям риск спрямо възрастните.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР