Опасна зараза в САЩ почва да предизвиква все по-сериозни опасения.

...
Опасна зараза в САЩ почва да предизвиква все по-сериозни опасения.
Коментари Харесай

В САЩ почват да се притесняват все по-сериозно заради смъртоносна гъбична зараза

Опасна болест в Съединени американски щати почва да провокира все по-сериозни опасения. Разпространението на смъртоносната гъбична зараза Candida Auris за в този момент е доказано в щата Илинойс, случаите са съсредоточени в Чикаго. Инфекцията продължава да се популяризира в огромните американски градове, написа БГНЕС.
В Съединени американски щати са докладвани повече от 500 случая на болест с Candida Auris, като болестта постоянно се предава в здравните заведения. Медицинската общественост от ден на ден се тормози за инфекцията с Candida Auris, по-често наричана C. auris - гъба, която може да се развива на разнообразни повърхности и е устойчива в продължение на седмици. Според американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), един от трима души, които се заразяват с инфекцията, умират от нея.
Министерството на публичното здраве на Илинойс предизвести, че сега има повече от 150 случая в щата, множеството от тях в или към Чикаго, оповестява телевизионният канал ABC 7. Понастоящем в Съединени американски щати са регистрирани над 500 случая на инфектирани в 12 щата, като най-вече са докладвани в Ню Йорк, следван от Илинойс.
За първи път инфекцията е открита в ушния канал на японски пациент през 2009 година. Оттогава тя се е популяризирала в доста страни, измежду които са Колумбия, Индия, Южна Корея и Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР