Опашки, недостиг на персонал и все повече пътуващи: много германски

...
Опашки, недостиг на персонал и все повече пътуващи: много германски
Коментари Харесай

Германски хаос и италиански ред по летищата това лято? Звучи странно, но е факт.

Опашки, дефицит на личен състав и от ден на ден пътуващи: доста немски летища имат съществени проблеми от началото на летния сезон. Подобни пречки срещат и другаде в Европа. Но има и изключения.

Недостигът на фрагменти провокира безпорядък на летищата. В резултат пасажерите би трябвало да чакат дълго, а полетите постоянно са отсрочени или анулирани. Авиокомпаниите, които в действителност се стремяха това лято да доближат равнищата отпреди пандемията, в този момент всеобщо анулират полети, с цел да стабилизират процесите на летищата.

Проблемите на летищата сега не са единствено в Германия. Тези компликации се следят в цяла Европа. Проучване на ДПА обаче демонстрира, че изключително в Южна Европа работата на огромните летища върви доста по-добре.

Испания

Летищата в Испания, която е изключително известна дестинация за отмора, също се задъхват от тълпите туристи през лятото. Опашките и закъсненията обаче са лимитирани и се дължат основно на стачките на наземния личен състав на нискотарифните Ryanair и Easyjet и на хаоса на летищата, от които отлитат туристите, да вземем за пример в Германия. Недостигът на личен състав в Испания не е толкоз осезателен, защото по време на пандемията са били съкратени по-малко хора.

Италия

Ръководителят на италианската работа за гражданска авиация Пиерлуиджи Ди Палма оповестява, че броят на пасажерите в Италия към момента не е достигнал равнищата от преди пандемията. През последните три месеца обаче те са повишили доста. На летищата няма безпорядък, с изключение на когато закъснения на други места нарушават разписанието на полетите.

Ди Палма изяснява неналичието на проблеми с финансовата помощ, обезпечена от страната за летищата - по време на пандемията това са били ощо към 800 милиона евро. Тези средства са разрешили да бъде непокътнат личният състав.

Гърция и Кипър

Според летищните оператори двете ваканционни дестинации са наели задоволително личен състав в точния момент за стопански значимия туристически сезон. Както инспекциите за сигурност, по този начин и обработката на багажа протичат в общи линии обикновено. Проблемите са провокирани основно от многото закъснели полети от Германия и Англия. Така постоянно се постанова туристите от тези страни да чакат на гръцките летища, защото полетите им отлитат или кацат със забавяне.

Турция

Според профсъюза на авиационните служащи в Турция сега там няма дефицит на личен състав. От Турските авиолинии и летището в Истанбул също оповестяват за безпроблемна работа. Причината за закъснения не е в прекомерно дребния брой чиновници, а в интензивното пътешестване по летищата - като това в курортния град Анталия. Още преди началото на пандемията в Турция имаше премного личен състав.

Австрия

Виенското летище оповестява, че не е записало обилни проблеми при пътуванията през лятото. " Работата върви значително безпрепятствено ", съобщи представителят на летището Петер Клеман. Благодарение на държавната поддръжка по време на пандемията, летището не е понижило личния състав си и е добре квалифицирано за сегашния сезон и упования брой пасажери.

За разлика от други летища, летището във Виена ръководи доста процеси, свързани с пасажерите, със личен личен състав - да вземем за пример контрола на сигурността и по-голямата част от наземното обслужване. Следователно процесите и потенциалът могат да се управляват от самото летище.

Хаосът в Нидерландия продължава

В прилежащата Нидерландия обстановката е напълно друга: на летище Схипхол в Амстердам хаосът е съвсем всекидневие. Някои самолети изхвърчат със доста забавяне, а пасажерите би трябвало да чакат часове наред. Десетки полети са анулирани, изключително през почивните дни. Някои самолетни компании към този момент пренасочват полети към районни летища.

Хаос има и при обработката на багажа. И тук повода е в неналичието на личен състав. Това се дължи на огромното работно натоварване и ниското възнаграждение. По време на пандемията доста чиновници избраха да работят в здравната сфера, в която заплащането е доста по-добро. Сега те не се връщат на летището, макар че то в това време е нараснало доста заплатите и даже изплаща бонуси.

Проблемите във Англия и Франция са съществени

Британската самолетна компания British Airways анулира над 10 000 полета на къси дистанции. За да се оправи с хаоса, английското държавно управление облекчи разпоредбите за политане и кацане на летищата малко преди началото на главния туристически сезон. Авиокомпаниите към този момент могат да анулират връзки и да разместват така наречен
слотове, без да се опасяват, че ще изгубят скъпите права за политане от някое летище.

Във Франция има опашки, закъснения и анулирани полети, изключително на летищата в Париж. Въздушният трафик се е нараснал доста и даже повече от предстоящото. В резултат на това не е допустимо да се наеме задоволително наземен личен състав, който да запълни местата на тези, съкратени по време на коронакризата. Само на парижките летища " Орли " и " Шарл дьо Гол " са оповестени към 4000 работни места. Интересът към работата на смени, както и към работата през уикенда, е намалял предвид на забележимото възстановяване на стопанската система във Франция.

През последните седмици обстановката се усложни от многократните стачки на служащите за по-високи заплати и по-добри условия на труд, както в самолетните компании, по този начин и измежду чиновниците на наземния превоз. През последните дни към 10 % от заминаващите и идващи полети на летище " Шарл дьо Гол " бяха анулирани заради тази причина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР