Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона. Сезонът на Банско

...
Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона. Сезонът на Банско
Коментари Харесай

Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона

Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона. Сезонът на Банско стартира на 17 декември. И тази година се чакат километрични опашки от скиори.

На 17 декември Банско открива зимния сезон. Снегът закъснява, температурите в планината самежду 5 и 8 градуса, само че всички чакат празника и доста изненади. Освен гостите от страната и чужбина, по покана на туристическия бизнес, екипи на двете най-големи малките екрани в Израел идват в планинския ни курорт, с цел да снимат филм, съобщи БНР.

По традиция в Бнаско зимният сезон стартира със студентския празник. Градът беше претъпкан, мъчно се намираха места в заведенията. От локалния туристически бизнес регистрираха това като добър знак.

Пазарите се отвориха след пандемията, а упованието за растеж на зимните туристи удостоверява и министър Илин Димитров, който е уверен, че страната ни е желана и поради атрактивните цени.

Сериозна е подготовката и за формалното разкриване на сезона. Общината ремонтира десетки улици, разшири зоните за паркиране, рехабилитиран беше и пътят към ски зоната. Банско чака и една от най-големите вложения през последните години – построяването на летище. Компанията е българска и към този момент има картбланш и терен.

Въпреки че пандемията отмина, в ски зоната ще бъдат непокътнати всички ограничения за сигурност и стерилизация.

За страдание и тази година се чакат километричните опашки от скиори, които са в пъти повече от опциите на оборудванията.

Празникът в събота, 17 декември, ще стартира както и до момента – на Бъндеришка поляна, а един от участниците в играта „ Ловци на съкровища “ ще си тръгне с чисто нов автомобил.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР