Опашка от граждани се изви пред президентството за Деня на

...
Опашка от граждани се изви пред президентството за Деня на
Коментари Харесай

Опашка се изви пред президентството за Деня на отворените врати

Опашка от жители се изви пред президентството за Деня на отворените порти, които има в институцията във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска – 6 май. 

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха първите посетители на " Дондуков "  2. По-късно президентът излезе на площада пред президентството, където поздрави, беседва и се снима с жителите, чакащи да прегледат постройката.  

 

Преди началото на Деня на отворените порти президентът и вицепрезидентът приветстваха в Гербовата зала детски и училищен гвардейски отряди от четири учебни заведения в страната.

Нашите гвардейци са знак на българската държавност, те са носители на нашите обичаи. Те са пример за национализъм и героизъм. В днешния ден не забравяйте, че вие сте поели по пътя на храбрите, носете с чест и достолепие гвардейската униформа, пазете знамената чисти и неопетнени, обичайте България и бъдете най-хубави във всичко, което вършиме, обърна се президентът към младежите.

 

Румен Радев и Илияна Йотова се срещнаха и с 18-годишната Тереза Баевска от Велико Търново и Дориан Неделчев от Националната природо-математическа гимназия " Акад. Любомир Чакалов ", определени за " президент и вицепрезидент за един ден "  в самодейността " Мениджър за един ден ", проведена от Джуниър Ачийвмънт България.

До 16 ч. посетителите ще имат опция да прегледат Гербовата зала на " Дондуков "  2, Огледалната зала, президентската библиотека, както и кабинетите на президента и на вицепрезидента. В президентството са изложени знамена-светини на Българската войска, униформи на Националната гвардейска част, както и галерия със фотоси, отдадени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева. Показани са и ордените, които президентът връчва, както и дарове, получени при негови визити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР