Опасенията около сигурността на Олимпийските игри в Париж това лято

...
Опасенията около сигурността на Олимпийските игри в Париж това лято
Коментари Харесай

Макрон: Местим откриваенто на Олимпийските игри на Стад дьо Франс

Опасенията към сигурността на Олимпийските игри в Париж това лято стават все по-сериозни.

Заради боязън от атентат равнището на терористична опасност бе нараснало до оптимално високата степен, разкри френският президент Еманюел Макрон.

Той призна, че поради комплицираната конюнктура може да се прибегне до ограничение на церемонията по откриването на Игрите, която по първичен проект трябваше да се организира край река Сена.

" В случай на опасност за сигурността, каквато ми бе докладвана, церемонията по откриването може да бъде лимитирана до " Трокадеро " или даже " Стад дьо Франс " като защитна мярка ", сподели Макрон, представен от RMC Sport.

Организаторите в началото възнамеряваха грандиозна гала по откриването за към 600 000 души, множеството от които да гледат гратис от крайбрежията на реката. Но опасенията за сигурността и логистиката накараха държавното управление последователно да понижи броя на феновете до към 300 000.

Mакрон добави, че всички служби за сигурност ще бъдат мобилизирани няколко дни преди събитието и периметърът за сигурност ще бъде открит.

Френското държавно управление също реши, че туристите няма да имат свободен достъп да гледат церемонията по откриването заради съображения за сигурност. Вместо това безплатният достъп ще бъде единствено с покана. Макрон настоя, че към този момент проектите за церемонията по откриването остават същите.

По-рано френската Генерална дирекция за вътрешна сигурност предложи на Министерството на вътрешните работи на страната да откаже провеждането на церемонията по откриването на олимпийските игри заради вероятни терористични офанзиви.

Най-висшият състезателен конгрес ще се организира във френската столица от 26 юли до 11 август 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР