ООН успя да изпрати най-големия си хуманитарен конвой за ивицата

...
ООН успя да изпрати най-големия си хуманитарен конвой за ивицата
Коментари Харесай

В Газа получиха най-големия конвой с хуманитарна помощ от началото на войната

ООН съумя да изпрати най-големия си филантропичен ескорт за линията Газа от началото на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври, заяви международната организация, представена от ДПА.

Спирането на огъня, което влезе в действие тази заран разреши на 137 камиона със артикули да бъдат разтоварени от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци в приемателен център в Газа, заяви Организация на обединените нации и добави, че 200 камиона са изпратени от Ницана към граничния пункт " Рафах ".

Стотици хиляди хора в Газа бяха подкрепени с храна, вода, медицински консумативи и други артикули от първа нужда, заяви организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Според организацията 129 000 литра гориво и четири камиона с газ също са минали в Газа, а 21 пациенти в сериозно положение са били евакуирани от северната част на анклава в границите на огромна здравна интервенция.

" Организация на обединените нации приветства освобождението на 24 заложници, държани в Газа от 7 октомври, и възобновява апела си за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници ", се споделя в изказването.

" Хуманитарните екипи на Организация на обединените нации и сътрудниците ѝ ще продължат да усилват филантропичните интервенции, с цел да посрещнат потребностите на хората в цяла Газа през идващите дни ", се добавя в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР